Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Türkiye şimdi de Kerkük'e el attı (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/33018-turkiye-simdi-de-kerkuke-el-atti.html)

ceyLin 26 January 2009 21:14

Türkiye şimdi de Kerkük'e el attı
 
Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ortadoğu sorunundan sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şimdi de çok daha yakınındaki bir krize Kerkük’e el attı.

Iraklı Kürt kaynaklara göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuya Türkiye adına bizzat eğilen kişi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cumhurbaşkanı ABDullah Gül.

Iraklı Şii Türkmen milletvekillerinden Abbas Al Bayati yaptığı açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gül’ün Kerkük’teki tüm tarafları görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’ya davet ettiğini bildirdi.

Davet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kerkük’teki Kürt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkmen ve Arap temsilcilerine iletildi. Toplantının yapılıp yapılmayacağı ya da tarihi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelecek yanıtlara göre belirlenecek.

TÜRKMEN CEPHESİNDEN OBAMA’YA MEKTUP

Bu arada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkmen Cephesi Başkanı Sadettin Ergeç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’ya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] göreve başlaması dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Irak’ta gerçek değişimin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkmenler üzerindeki baskı sona ermeden[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerçekleşemeyeceğini” bildirdi.

Ergeç’in mesajı şöyle:

“Türkmen halkı ve meşru temsilcisi Irak Türkmen Cephesi adına ve şahsım sizi ve Amerikan halkını [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Amerika Birleşik Devletleri başkanlığı görevini almanız münasebeti ile kutlar halis temenilerimiz iktidarınız süresince barış dolu bir dünya [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Irak ve Amerikan halkları arasında daha iyi ilişkilerin olmasıdır [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatırlatmak isteriz Irak'ta Türkmen halkının umudu [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uğradığı baskıların sona ermesi ve Irak'ta gerçek değişimin tamamlanmasıdır."



Saat: 22:53

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2