Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Silahsızlanma kampanyasıyla düğünlerde tabancalar sustu (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/33019-silahsizlanma-kampanyasiyla-dugunlerde-tabancalar-sustu.html)

ceyLin 26 January 2009 21:15

Silahsızlanma kampanyasıyla düğünlerde tabancalar sustu
 
Burdur Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün organizesiyle 2 yıl önce başlatılan silahsızlanma kampanyası düğünlere huzur getirdi.

Emniyet Müdürlüğü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kentteki sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle 'Düğünümüze silah getirmediğiniz için teşekkür ederiz' yazılı 2 büyük afiş hazırlamıştı. Afişler isteyen düğün sahiplerine bir günlüğüne verilmişti. Ayrıca düğün için karakola başvuru yapanlardan davetiyelerine 'Dünümüze silah getirmeyiniz' diye not yazmaları istenmişti. Halen devam eden bu uygulama düğünlerde silah atılma olaylarını ciddi oranda düşürdü.

2008 yılı boyunca Emniyet'e haber verilen 651 düğünden sadece 3'ünde ateş etme vakası olduğu belirlendi.

Göreve ilk geldiklerinde düğünlerde silah atılmasından dolayı rahatsızlık bulunduğunu tespit ettiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Celal Aydoğan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunun üzerine silah atımının önüne geçme çalışması başlattıklarını söyledi.

Kısa sürede bu çalışmanın meyvesini aldıklarını anlatan Aydoğan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "2007 ve 2008 yıllarında yapılan toplam bin 310 düğünün sadece 6'sında silah atıldığını tespit ettik. Bunlar hakkında da işlem yaptık." dedi.

Bu başarıda bilinçli davranan Burdur halkın büyük katkısı olduğunu dile getiren Aydoğan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düğünlere resmi ve sivil polislerle gidilerek uyarılarda bulunmaya devam edileceğini kaydetti.

Vali İbrahim Özçimen de verilen silah ruhsatlarının birçok ile göre kıyaslanmayacak kadar az olduğunu belirtti.

65 bin nüfuslu kentte sadece 3 kişiye can güvenliği maddesi kapsamında silah taşıma ruhsatı verildiği bilgisini veren Özçimen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "2007 yılında 17 kişi ruhsatını taşımadan bulundurmaya çevirdi. 2008'de ise taşımadan bulundurmaya çevirten 11 kişi oldu." diye konuştu.

(CİHAN)



Saat: 23:11

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2