Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   GÜl'den suudİ planina destek (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/35534-gulden-suudi-planina-destek.html)

ceyLin 5 February 2009 10:25

GÜl'den suudİ planina destek
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
GÜL'DEN SUUDİ PLANINA DESTEK
05 Şubat 2009 Perşembe 12:00
Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül basın toplantısı düzenledi.


Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Filistin'deki ayrılığın giderilmesinin öncelikli gündem maddesi olduğunu bir kez daha vurguladı.

Abdullah Gül Suudi Arabistan'daki temaslarının verimli geçtiğini belirtti ve iki ülkenin Filistin konusundaki kaygılarının aynı olduğu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Riyad'da konakladığı Misafir Sarayı'nda basın toplantısı düzenledi.
Tüm Filistin halkını destekliyoruz
Arap basınından bir gazetecinin "Türkiye'nin Hamas'ı desteklediği" yönündeki bir soruya Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Filistinliler içerisindeki bir grubu değil tüm Filistin halkını desteklediklerini ifade etti.

Türkiye'nin son dönemde siyasi arenada sergilediği pozitif tutumların iktidarın değişmesi ile sekteye uğrayıp uğramayacağı yolundaki bir soruyu da yanıtlayan Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Türkiye'yi kimin yöneteceğine seçimler geldiğinde halk karar verir. Bunlar dış politikada milli politikalardır. Partilerle ilgili olmaz. Türkiye daima barışı ve istikrarı desteklemiştir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bundan sonra da böyle olacaktır" dedi.

Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye'nin İsrail'e karşı sert tutumuyla Hamas'a yakın tavrı Avrupa Birliği üyelik sürecinde Türkiye'yi sıkıntıya sokabilir mi?" sorusu üzerine Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin farklı bir konu olduğunu ve müzakere sürecinin devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bütün Filistin halkını desteklediğini ifade eden Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Gazze'deki yönetim Hamas olduğu için onlardan bahsediyoruz. Filistinliler arasında herhangi bir grubu özellikle destekleyip 'Filistinliler bölünsün[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ayrılsın' diye bir politikamız yok. Filistin'de çeşitli gruplar var[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o kendi bilecekleri iş" diye konuştu.

Arap barış planını destekliyoruz

Dünyadaki bir çok sorunun altında Filistin meselesinin yattığına dikkat çeken Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Filistin meselesinde çözüm sağlandığında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Filistinlilerin kendi devletlerini kurup İsrail'le yan yana yaşayacakları ortam sağlanırsa dünya barışına en büyük katkı sağlanır. Bütün gücümüzü bu doğrultuda sarf ediyoruz" dedi.

Suudi Arabistanlı bir gazetecinin "İsrail barışı reddeder ve Filistinli kardeşlerimizi vurmaya devam ederse ilişkilerinizi keser misiniz?" sorusuna da Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bölgede problemleri görmektedir. Bu sorunlar büyük çatışmaya dönüşmeden çözüm için çalışılmalı. Onun için bugünden gayret etmek doğru politikadır. Kral Abdullah'ın sunduğu Arap Barış Planı'nı destekliyoruz. İsrail de umarım değerlendirir ve kalıcı barış sağlanır" yanıtını verdi.
Gül Cidde'ye geçti

Cumhurbaşkanı Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] basın toplantısının ardından Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ikinci ayağı olan Cidde kentine hareket etmek üzere beraberindekilerle birlikte Riyad Askeri Hava Üssü'ne gitti.

Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bugün Cidde'de İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşecek.

Cidde Ticaret ve Sanayi Odası'nda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türk ve Suudi İş adamlarına hitap edecek olan Gül[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1983-1991 yılları arasında görev yaptığı İslami Kalkınma Bankası'nı da ziyaret edecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mekke Valisi Prens Halid'i de kabul edecek.

Bu arada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Abdullah Gül'ün dün Suudi işadamlarına seslendiği toplantıda oğlu Mehmet Emre Gül'ün de katılması dikkat çekti.


Saat: 07:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2