Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   AB’yi bir tek Türkler sevmiyor (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/35959-ab-yi-bir-tek-turkler-sevmiyor.html)

ceyLin 7 February 2009 14:50

AB’yi bir tek Türkler sevmiyor
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından 21 ülkede yapılan ankete göre Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Avrupa Birliği (AB) hakkında olumsuz görüşe sahip olan tek ülke. Türkler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yalnızca Almanya’nın dünya üzerindeki etkisini olmulu olarak değerlendiriyor
BBC Dünya Servisi için Globescan araştırma kuruluşu ve Maryland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 21 Kasım 2008-1 Şubat 2009 tarihleri arasında 21 ülkeden 13 bin 575 kişiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 15 ülke ve AB’nin dünyadaki etkisine bakışları soruldu.
Katılımcı 21 ülke içinde AB’nin dünyadaki etkisine olumsuz bakanların çoğunlukta olduğu tek ülke Türkiye oldu.
Türkiye’de AB hakkındaki olumlu görüşler yüzde 44’ten 34’e gerilerken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olumsuzlar yüzde 40’tan 44’e yükseldi.
Türkiye’de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] katılımcıların görüşlerinin sorulduğu 15 ülke arasında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hakkında olumlu görüşlerin çoğunlukta olduğu tek ülke[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 44’le Almanya oldu. Türkiye’de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İngiltere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fransa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kanada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hindistan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pakistan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Güney Afrika[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Rusya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Brezilya ve Japonya’nın etkisi konusunda olumsuz görüş bildirenlerin oranında da geçen yıla göre artış görüldü.

İran sonda
ABD’nin etkisini olumsuz olarak değerlendiren Türklerin oranı ise yüzde 73’ten yüzde 63’e geriledi.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrail ve Pakistan dünya genelinde en olumsuz değerlendirilen ülkeler oldu. Anketin yapıldığı ülkelerde İran’a yönelik olumsuz algının oranı yüzde 55 olarak belirlendi. 21 ülkeden 14’ünde İran’ın olumsuz değerlendirildiği tespit edildi.

Pakistan da sevilmiyor
18 ülkenin hakkında olumsuz görüşe sahip olduğu Pakistan’ın etkisini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olumsuz olarak görenlerin oranı ise yüzde 53 oldu.
İsrail ise ABD ve Rusya dışındaki 19 ülkede olumsuz oy aldı. Dünya genelinde İsrail’in etkisinin negatif olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 51 oldu.
BBC[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçen yıl Çin ve Rusya’nın yarattığı olumlu etkinin bu yıl sürmediğini bildirdi. Çin hakkında olumlu düşünenlerin oranının 6 puan düşüş gösterdiği ve yüzde 39’a gerilediği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olumsuz düşünenlerin oranının ise geçen yıldan bu yana yüzde 40’a çıktığı belirtildi. Rusya ile ilgili olumsuz görüşlerin de 8 puan birden artarak yüzde 42 olduğu bildirildi.
Bütün ülkelerde hakkında en olumlu görüşlerin hâkim olduğu ülkenin ise Almanya olarak tespit edildiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geçen yıldan bu yana bu ülkenin olumlu reytinginin yüzde 55’ten 61’e yükseldiği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ankete katılan bütün ülkelerin halklarında Almanya’ya yönelik olumlu algının hâkim olduğu belirtildi. Almanya’yı Kanada ve İngiltere takip etti. ABD ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 40’lık olumlu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzde 45’lik olumsuz oyla 11. sırada yer aldı.



Saat: 22:25

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2