Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Çevrenizde bir hapşırık sesi mi duydunuz (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/36901-cevrenizde-bir-hapsirik-sesi-mi-duydunuz.html)

ceyLin 10 February 2009 17:35

Çevrenizde bir hapşırık sesi mi duydunuz
 
Çevrenizde bir hapşırık sesi mi duydunuz? Püskürttüğü mikroplar 40 metreye kadar ulaşabiliyor...

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Bir araştırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir hastanın hapşırması sırasında virüs taşıyan damlacıkların 40 metre uzağa gidebildiğini ortaya koydu. Bu mesafe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürükte 6 metre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşmada ise 2 metre...

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Emre Atabek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] viral bir enfeksiyonun 1 ayda tüm dünyaya yayılabildiğini bildirdi. Bu yıl özellikle öksürük salgınının çocuklar da dahil birçok kişiyi etkisi altına aldığını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] grip ve öksürük gibi enfeksiyonlara yol açan 200’e yakın virüs bulunduğunu belirten Doç. Dr. Atabek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şöye konuştu:

“Grip ve öksürük salgınları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] damlacıklarla bulaşır. Hapşırma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürme ve konuşma ile bu damlacıklar yayılarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer kişilere hastalıkları bulaştırır. Hasta bir kişinin hapşırması sırasında virüs taşıyan damlacıklar 40 metre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürükte 6 metre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuşmada ise 2 metre ileriye gidebiliyor. Bunlar yapılan araştırmalarla ortaya konulmuş gerçekler. Alışveriş merkezinde hasta bir kişinin dolaşması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birkaç kez de hapşırması ve öksürmesi yüzlerce kişiye virüsün bulaşması demektir. Hasta kişinin boğazındaki virüsü taşıyan damlacıklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hapşırmadan birkaç dakika sonra sizin ağzınızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] boğazınızda.”

Öksürmenin genelde basit bir hastalık olarak ele alındığını dile getiren Atabek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Özellikle çocuklarda öldürücü bile olabilir. Bu yüzden mutlaka bir doktora başvurulmalıdır” diye konuştu.


Saat: 06:00

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2