Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   ‘Doğalgazda indirim yapmayız’ (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/4158-dogalgazda-indirim-yapmayiz.html)

eLanuR 7 November 2008 17:22

‘Doğalgazda indirim yapmayız’
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, doğalgaz fiyatlarında bir indirim yapamayacaklarını belirterek, “Çok cüzi rakamlarla vatandaşa doğalgaz satıyoruz”dedi. Doğalgaz fiyatlarına yapılan yüzde 22 oranındaki son zammın İstanbul’da hava kirliliğini artırıp artırmayacağına ilişkin sorular üzerine Topbaş, “Şu anda İstanbul’da doğalgaz kullanım oranı yüzde 95’lerde. Yüzde 5 oranında da kömür kullanan var. Doğalgaz medeni bir yakıt, onu kömür fiyatıyla kıyaslamak doğru değil. Kömürün getirdiği taşıma yükü, sağladığı ısınma imkanı birlikte değerlendirilmeli’’ diye konuştu.

BOTAŞ’A BORCUMUZ YOK


İGDAŞ’ın, BOTAŞ’ın en büyük müşterilerinden biri olduğunu ve BOTAŞ’a da borcu bulunmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, petrol fiyatlarındaki değişimlerin Türkiye’yi de etkilediğini söyledi. Doğalgaz fiyatlarının artmasının kömür kullanımını artırmayacağını da savunan Topbaş, şöyle konuştu:

“İstanbul’da hava kirlenmesine ilişkin bir endişem de yok. Kente kömür

girişini kontrol altında tutuyoruz. Düşük kalorili kalitesiz kömürün kente girişine izin vermiyoruz.”


Saat: 06:50

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2