Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Genel ve Güncel Konular, Son Haberler (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/)
-   -   Bu zırhla Köşk’e roket bile işlemez (https://seversintabi.com/genel-ve-guncel-konular-son-haberler/6120-bu-zirhla-kosk-e-roket-bile-islemez.html)

eLanuR 14 November 2008 17:32

Bu zırhla Köşk’e roket bile işlemez
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkİye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), roketlere karşı üstün koruyuculu “kompozit zırh’’ geliştirdi. Roketin bile delemediği zırh Cumhurbaşkanlığı Köşkü kabul ve tören salonunun pencere ve duvarlarında uygulandı.

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Tarık Baykara, “kompozit zırh’’ teknolojisi geliştirmek için 35 kişilik mühendis ekibinin 15 yıldır çalıştığını söyledi.

Kompozit zırhların, insan hayatını, ağır muharebe tanklarının da aralarında bulunduğu zırhlı araçlar, hava ve deniz savaş platformlarını korumak üzere özel olarak tasarlandığını belirten Baykara, “Bu zırhlar, silahların etkisini neredeyse sıfırlıyor’’ diye konuştu.

Zırhın M72 ve benzeri roketlere karşı üstün koruma sağladığını bildiren Baykara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu malzeme her katı cismi sıvı gibi algılıyor ve tahribat yaratmıyor. Bu sistemle kaplanan Cumhurbaşkanlığı Köşkü, dünyanın en emniyetli mekanlarından biri oldu.”


Kaynak : AKŞAM


Saat: 11:43

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2