Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hamilelik Dönemi (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/)
-   -   Bebeğinizin Alt Bakımı (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/20838-bebeginizin-alt-bakimi.html)

HaZzAn 24 December 2008 14:43

Bebeğinizin Alt Bakımı
 
Aslında temizlikle ilgili malzemelerden önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bebek ve erişkin sağlığı için en önemli konulardan birini burada hatırlatmakta fayda var.

Bebek bakımının en önemli püf noktalarından biri el yıkamaktır. Sürekli elinizi yıkayın. Altını değiştirmeden önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] değiştirdikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] emzirmeden veya beslemeden önce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dışarıdan gelince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendiniz tuvalete gittikten sonra vb. Yapılan araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sadece el yıkamanın bile enfeksiyonları çok büyük oranda azalttığını gösteriyor.

Bebeğinizin alt temizliği önemlidir. Bebek cildi hassas olduğundan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kolaylıkla pişik olabilir. Bebeğiniz ve sizin için en kolay alt bezi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazır çocuk bezleridir. Hazır bezler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çişi bebeğin tenine temas ettirmeden alt tabakaya atarak altının kuru kalmasını sağlar.

Bebeğiniz ilk zamanlar neredeyse her emzirmeden sonra anne sütü kakası denilen sarımtırak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cıvık dışkıyı yapacağı için bazen günde sekiz kez altını değiştirmeniz gerekir. O yüzden ilk ay bezlerinden bolca hazır bulundurun. Aslında kaka yaptıktan sonra en iyisi altını yıkamaktır. Eğer evinizde sürekli ılık su temin edebiliyorsanız altını yıkayın. Ancak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok iyi kurulamak ve bir süre havalandırmak gerektiğini aklınızda tutun.


Diğer zamanlarda da ıslak pamukla altı silinebilir. Yine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] altı kurumadan bezlemeyin. Bez değiştirmek için bir minderinin olması iyidir. Ancak bunun da temizliğini sık sık yapmalısınız. Gezmeye gittiğinizde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hazır alt silme bezlerinden bebek tenine uygun olanları kullanabilirsiniz. Eğer hazır bebek bezi kullanmıyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] altını çok daha sık değiştirmelisiniz. Altını bağlamadan önce bir krem sürebilirsiniz.


Saat: 07:45

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2