Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hamilelik Dönemi (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/)
-   -   Bakıcı Seçerken Bilmeniz Gerekenler (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/20841-bakici-secerken-bilmeniz-gerekenler.html)

HaZzAn 24 December 2008 14:46

Bakıcı Seçerken Bilmeniz Gerekenler
 
Çocuğunuzun mizaç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ihtiyaçları ve onları karşılayabilecek bakıcınızın yetenekleri ararsında iyi bir “uyum” olmalı.

Bakıcılarla çocuklar arasındaki küçük oranlara bakın. Okul öncesi çocuklar için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dört çocuğa bir bakıcı fikri.
1. Bakıcı ve çocuk arasındaki devamlı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güçlü ve pozitif bir ilişkiye bakma fikri.
2. Görevlilerin sağlık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güvenlik (CPR) ve çocuk gelişi ile ilgili eğitim alıp almadıklarını sorun.

Birkaç ek tavsiyeler


Bakıcı ile çocuğunuzun iletişimlerini gözlemlemek için zaman ayırın.
Düzenli olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzun günlük bakım durumunda nasıl tecrübe edindiğini öğrenmek için habersiz ziyaret edin.
Çocuğunuzun bakıcı ile düzenli olarak iletişim kurun.
Çocuğunuzun yeteneklerini güvende hissetmesini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uygun bir şekilde mücadele etmesini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sürüp giden bir sistemle oyun oynamasını ve öğrenmesini geliştirin.

Her çocuğun bilmesi gereken aile-çocuk ilişkini sağlayın ve onlara dikkat edecek en az bir kişi olmalı. Aile-çocuk ilişkisinin niteliği çocuklarınızın inançlarına dayanır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bakımları için kapasitelerine güvenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koruyun ve yüreğindekileri paylaşın. Çocuğunuzun günlük yaşamıyla bağ kurmanız duygu gelişimine temel olur.

İletişimde kalmak için kolay yöntemler

1. çocuğunuzun günlük aktiviteleriyle ilgili bakıcısıyla iletim kurun.bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzun gelişimini günden güne izlemenize yardımcı olur ve onun ihtiyaçlarını tahmin etmenizi sağlar. Kızınızın en iyi arkadaşının doğum günü için küçük bir pasta yapmanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yada oğlunuzun arkadaşı için iyi bir hediye satın almanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kasabanın dışına taşınan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzun yaşam tecrübesinin bir parçasına fırsat olabilir fiziksel olarak sunmasanız bile.
2. nerede ve ne yapacağınızı çocuğunuzun bilmesine izin verin. Sizin her gün ne yaptığınızı bildiklerinde aileleriyle iletişim kurarlar. Uygunsa çalıştığınız yere götürün neler yaptığınızı onunla paylaşın.
3. hafta sonları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aktiviteler planlayın ve aile gezintileri yapın. Sinemalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sporlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] basit bahçıvanlık ve diğer aktiviteler aile bağları güçlendirebilir.
4. Paylaşımı güçlendiren günlük programlar yapın. Akşam yemeklerinde onunla konuşun ve her gece yatağında yemek yemesine izin verin. Her gün 15 ila 25 dakika bire bir onunla konuşun. Çocuğunuzla gününüzü sonlandırdığınızda nasıl rahatladığınıza şaşırabilirsiniz.
5. Bazen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzun katıldığı önemli bir törenine ve faaliyet etine katılmak için işinizden zaman ayırın. Oğlunuz veya kızınız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu faaliyetlere ilk gelişinizin önemini hissedecek ve özel anıları her zaman hatırlayacak.

Araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuklarda kendini beğenmenin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] evdeki anne-baba ile kötü bir ilişkiye bağlı olduğunu gösteriyor. Evde çalışın veya çalışmayın [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onlara ilginizi gösterirseniz çocuklarınız daha iyi olacaklardır.

Açıkçası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çocuğunuzla iletişimde kalarak ve işinizi de dengede tutarak işinizi iyi bir şekilde yapabilirsiniz. Aile mutluluğunuzu sarsacak veya yanlış önsezilerle sizi gölgede bırakacak kültürel söylentilere izin vermeyin. Suçu eleyerek başarınızı kabullenmeye çalışın. Anneler ters giden şeylerden kendilerini kabahatli bulurlar fakat güzel olan her şeyde kendilerine küçük övgüde bulunurlar.


Saat: 03:53

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2