Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hamilelik Dönemi (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/)
-   -   Gebelikte yolculuk yapıldığında nelere dikkat edilmelidir ? (https://seversintabi.com/hamilelik-donemi/22985-gebelikte-yolculuk-yapildiginda-nelere-dikkat-edilmelidir.html)

ceyLin 29 December 2008 13:33

Gebelikte yolculuk yapıldığında nelere dikkat edilmelidir ?
 
Gebelik dönemi yolculukların tamamen kısıtlanması gereken bir dönem değildir, fakat burada da bazı konulara dikkat et­mek gerekir.
Seyahatte en önemli sakınılması gere­ken durum sarsıntıdır. Seyahatin sarsın­tılı olmaması gerekir. İster günlük şehir içi yolculuklarda, ister şehirler arası araba yolculuklarında mudaka emniyet kemeri kullanılmalıdır. Özellikle uzun yolculuklara çıkmadan önce, bir doktor muayene­sinde fayda vardır. Uzun yolculuklarda uzun süre hareketsizlik, dolaşımı yavaşla­tır. Bel ağrısı ve bacaklarda kramplar olu­şur. Bu nedenle yaklaşık 2 saatte bir mola verip gebenin 10-15 dakika yü­rüyüş yapması gerekir.

Uçakla seyahate, gebenin bir sorunu yok­sa 32. haftaya kadar izin verilebilir, fakat 32. haftadan sonra sorun olmasa bile uçakla seyahat uygun değildir.
Riskli gebeler, özellikle ilk gebeliğinde er­ken doğum hikayesi olanlar ve gebeliğin son aylarına yaklaşan gebeler, doktorları­na danışmadan kesinlikle yolculuk yapmamalıdırlar.


Saat: 09:07

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2