Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hayvanlar Dünyası (https://seversintabi.com/hayvanlar-dunyasi/)
-   -   Baliklar Kİmya Bİlgİsİne Sahİp Olabİlİr Mİ? (https://seversintabi.com/hayvanlar-dunyasi/36233-baliklar-kimya-bilgisine-sahip-olabilir-mi.html)

ceyLin 8 February 2009 20:12

Baliklar Kİmya Bİlgİsİne Sahİp Olabİlİr Mİ?
 
BALIKLAR KİMYA BİLGİSİNE SAHİP OLABİLİR Mİ?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Balıkların çok iyi bir kimya mühendisleri olduğu, ihtiyaçlarını duydukları kimyasalları laboratuarlarda üretebildiklerini söylese- lerdi inanır mıydınız? Şüphesiz hayır!
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Balıkların pek çoğunun vücutları oldukça dayanıklı bir deri ile kaplanmıştır. Deri, alt ve üst olmak üzere iki tabakadan oluşur. Üst deri içerisinde mukus salgılayan çok sayıda bez bulunmaktadır. Mukus kaygan ya da yapışkan bir yapıda olup, balığın su içerisinde hareketi sırasında sürtünmeyi en alt düzeye indirir
Ayrıca kayganlık özelliğiylede düşmanları tarafından yakalanmayı da zorlaştırır. Mukusun bir başka özeliğide hayvanı hastalık yapan organizmalarada karşı korumasıdır.
Kimyasal maddeler çeşitli bileşenlerden oluşan kompleks maddelerdir. Bir molekülünün dahi eksik olması kimyasal maddenin niteliğini kaybetmesine neden olabilir. Öyleyse balığın üzerindeki mukusun aşama aşama tesadüfen ortaya çıkması da imkansızdır. Tüm balıklar ve onların ihtiyaçlarını bilen Allah tarafından yaratılmıştır
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 18:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2