Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hayvanlar Dünyası (https://seversintabi.com/hayvanlar-dunyasi/)
-   -   Pes Dedirten Dev Fare!.. (https://seversintabi.com/hayvanlar-dunyasi/42161-pes-dedirten-dev-fare.html)

Yorgun Yürek 9 March 2009 13:27

Pes Dedirten Dev Fare!..
 
Pes Dedirten Dev Fare!..

Çin'in Fujiya şehrinde Xian isimli bir fare avcısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fuzhou sokaklarında insanları rahatsız eden yaklaşık 3 kilo ağırlığında dev bir fare yakaladı.

Yakaladığı farenin ensesinden tutarak gazetecilere poz veren Xian[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çevresindeki herkesi şaşkına çevirdi. Bu kadar büyük bir fare yakalamanın gururunu yaşayan Xian[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Kedi büyüklüğünde olan bu fareyi ben yakaladım" şeklinde konuştu.

Çinli gazetecilerinin sorularını yanıtlayan fare avcısı yakaladığı bu farenin nadir bulunan bir tür olduğunu ve fareyi inceleyeceğini söyledi.

Bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi ise zoologlar veriyor. Uzman görüşler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] fotoğrafla yola çıkıldığında farenin 'bamboo' (bambu) cinsi bir familyadan geldiğini ancak incelemeden kesin bir sonuç elde edilemeyeceğini tespit etti.

'Çin bambusu'na genellikle Vietnam'da rastlanıldığını ve yerin altında bambu yiyerek beslendiğini belirten uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer bir tür olan 'Sumatro bambusu'nun ise Malay bölgelerinde yaşadığını ve yaklaşık 76 santimetre uzunluğunda olduğunu söyledi.

Dev 'Sumatra bambusu'[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir "Sherlock Holmes" filmine konu olmuştu.


Saat: 06:20

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2