Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hikayeler (https://seversintabi.com/hikayeler/)
-   -   Bizimkiler Hep Batıl şeylermiş.en Iyi Rüya Seninkiymiş! (https://seversintabi.com/hikayeler/1301-bizimkiler-hep-batil-seylermis-en-iyi-ruya-seninkiymis.html)

eLanuR 5 October 2008 09:19

Bizimkiler Hep Batıl şeylermiş.en Iyi Rüya Seninkiymiş!
 
..Bir Yahudi ile bir Hıristiyan ve bir Müslüman arkadaş olmuşlardı; yolda para buldular[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onunla helva yaptılar.
Ama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]şimdi erkendir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dediler; yarın yeriz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra zaten pek az.
Helvayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tatlı uykuyu rahat uyuyan yer.
Onların maksatları Müslümana yedirmemekti.
Ama Müslüman gece yarısı kalktı.
Uyku ne gezer onda; âşık ve yoksun zavallı.
Uyku ne zaman olsa uyunurdedi ve bütün helvayı temizce yedi.
Hıristiyan sabah üzeri kalktı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Isa gökten indi beni göklere çekti dedi.
Yahudi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Musa da beni cennetlerde dolaştırdı; oradaki acayip şeyleri seyrettirdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]dedi.
Müslüman dedi ki: Bana da Hazreti Muhammed (S.A.) geldi ve şöyle dedi: Zavallı Müslüman! Onların birini Isa semanın dördüncü katına çıkardı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öteki Musa cennetlerde dolaştırdı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sen de zavallı yoksun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bari kalk da helvayı yemeye bak! O öyle buyurunca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ben de kalktım helvayı temizledim.
Yol arkadaşları dediler ki: Vallahi en iyi rüya senin gördüğün rüya imiş.
Bizimkiler hep hayal ve batıl şeylermiş.

Şimdi bu hikâyeden ne koku aldın; bu kıssadan ne hisse kaptın?

Nihayet niçin demiyorsun ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tam vakittir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] madem ki siz bağa gidiyorsunuz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ben de kalkayım bal ve ilâç içeyim


Saat: 10:28

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2