Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hukuk (https://seversintabi.com/hukuk/)
-   -   İşyeri ve Daimi Temsilci (https://seversintabi.com/hukuk/20432-isyeri-ve-daimi-temsilci.html)

eLanuR 23 December 2008 21:07

İşyeri ve Daimi Temsilci
 
İşyeri ve Daimi Temsilci
Madde No 8
Kapsam
7'nci maddenin 1 numaralı bendinde yazılı iş yeri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tayin olunur.

Aynı maddede yazılı daimi temsilci[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir hizmet veya vekalet akdi ile temsil edilene bağlı olup[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun nam ve hesabına muayyen veya gayrimuayyen bir müddetle veya müteaddit ticari muameleler ifasına yetkili bulunan kimsedir.

Aşağıda yazılı kimseler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başkaca şartlar aranmaksızın temsil edilenin daimi temsilcisi sayılırlar.

1. Ticari mümessiller[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tüccar vekilleri ve memurları ile Ticaret Kanunu'nun hükümlerine göre acenta durumunda bulunanlar;

2. (202 sayılı Kanunun 4'üncü maddesiyle değişen bent) Temsil edilene ait reklam giderleri hariç olmak üzere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] giderleri devamlı olarak kısmen veya tamamen temsil edilen tarafından ödenenler;

3. Mağaza veya depolarında temsil edilen hesabına konsinyasyon suretiyle satmak üzere devamlı olarak mal bulunduranlar.

Bir kimsenin birkaç kişiyi aynı zamanda temsil etmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daimi temsilcilik vasfını değiştirmez.


Saat: 01:17

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2