Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Hukuk (https://seversintabi.com/hukuk/)
-   -   Eğitim, Öğretim ve Sağlık Hizmet İşletmelerinde Kazanç İstisnası (https://seversintabi.com/hukuk/20437-egitim-ogretim-ve-saglik-hizmet-isletmelerinde-kazanc-istisnasi.html)

eLanuR 23 December 2008 21:09

Eğitim, Öğretim ve Sağlık Hizmet İşletmelerinde Kazanç İstisnası
 
Eğitim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Öğretim ve Sağlık Hizmet İşletmelerinde Kazanç İstisnası
Madde No Mükerrer Madde 20
Kapsam
(3946 sayılı Kanunun 38'inci maddesiyle kaldırılmıştır. Yürürlük; 1.1.1994)(*)
(*) (Kaldırılmadan önceki şekli) Mükerrer Madde 20 - (3239 sayılı Kanunun 41'inci maddesiyle eklenen madde) Okul[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kreş ve spor tesisleri ile 50 yatak (kalkınmada öncelikli yörelerde 35 yatak) kapasitesinden az olmamak üzere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yurt ve sağlık tesislerinin (huzurevleri dahil) işletilmesinden elde edilen kazançlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilgili bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye ve Gümrük Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar dahilinde 5 yıl süreyle Gelir Vergisinden müstesna tutulurlar. İstisna[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuruluşların faaliyete geçtiği tarihten itibaren başlar.
Bu kuruluşların kalkınmada öncelikli yörelerde kurulması halinde bunlardan elde edilecek kazançlar yukarıdaki şartlar dahilinde 10 yıl süreyle gelir vergisinden müstesna tutulur


Saat: 19:43

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2