Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   İçecekler (https://seversintabi.com/icecekler/)
-   -   Meyan Kökü Şerbeti TarifiYapılışı Ve Malzemeleri (https://seversintabi.com/icecekler/77492-meyan-koku-serbeti-tarifiyapilisi-ve-malzemeleri.html)

KokteyL 15 September 2009 14:56

Meyan Kökü Şerbeti TarifiYapılışı Ve Malzemeleri
 
Meyan Kökü Şerbeti Tarifi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Yapılışı Ve Malzemeleri
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Malzemeler:

Meyan Kökü
Limon
Nane

Hazırlanışı:

Bir tatlı kaşığı kadar kıyılmış meyan kökünün üzerine bir bardak soğuk su koyun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir saat bekletin. Sonra tülbendin içine koyup suyu süzün. İyice sıkın.

Elde edilen suyun içine 5-10 damla limon ve üzerine de 1-2 tane taze nane yaprağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 3-4 parça buz koyun.

Meyan Kökü Şerbeti Yararları

Asitli içecekler vücudun gelişimini olumsuz etkiliyor. Özellikle çocukların aşırı derecede asitli içecek tüketmesi kemik erimelerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] damar sertliği ve fazla kalorisi nedeniyle de obezite hastalığına yol açıyor. Doğal bir içeceğimiz olan meyan kökü ise ne yazık ki unutuldu ve belli yöreler dışında bilinmiyor. Meyan kökü vücudun sıvı açığını kapatan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hücrelerin yenilenmesi ve sağlıklı kalmasını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbreklerin çalışmasını sağlayan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son derece yararlı bir içecek.


Saat: 22:21

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2