Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   İslam Dünyası (https://seversintabi.com/islam-dunyasi/)
-   -   Gelin Bu Ramazan'ı İhya Edelim!!! (https://seversintabi.com/islam-dunyasi/71773-gelin-bu-ramazani-ihya-edelim.html)

Syst3m 23 August 2009 19:53

Gelin Bu Ramazan'ı İhya Edelim!!!
 
"Ramazan ayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insanlara yol gösterici[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak kendisinde Kur’an’ın indirildiği aydır. Sizden her kim bu ayda bulunursa oruç tutsun" Bakara[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2/185. "Peşpeşe geçirdiğimiz paha biçilemez değerdeki kandiller ve üç ayların ilk ikisinin hayatımıza kattığı manevi atmosferden sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu yıl da Rabbimiz Ramazan'a kavuşmamızı nasip etti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. İnanın bunun için ne kadar şükretsek az[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Neden mi?

Çünkü[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ramazan öyle mübarek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biz müslümanlar için öyle rahmetlerle dolu bir aydır ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu aya ulaşıpta ayın sonunda mağfiretini kazanamamış olmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak çok büyük bir gafletle mümkün olabilir. Sevgili Peygamber'imiz Ramazan ayının herkesi kucaklayan rahmetini bizlere;
"Evveli rahmet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ortası mağfiret[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonu da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cehennemden azat olmaktır”
diyerek açıkça belirtiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Tüm bereketlerin en mübarek ev sahibi olan Ramazan ayı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu sebepledir ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 11 ayın sultanı kabul edilir ve Ramazan ayı yaklaştığında herkesi tatlı bir telaş sarar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Evlerde iftar ve sahur için yapılan mütevazı alışverişler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] komşu ve akrabaları bir araya toplayan bereketli iftar davetleri için temizlikler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilk orucunu tutacak çocuklarımıza orucu sevdirmek için hazırlanan ufak harçlıklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Sanki Yüce Mevla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ramazan ayı mübarek yüzünü göstermeye başladığında herkesin içine kıpır kıpır bir sevinç doldurur. Tüm kullarının bu büyük mağfiret kapısından geçmesi için değişik bir atmosferle kuşatır dört bir yanı ve oruç nimetiyle adeta temizler ruhları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Ramazan sevgi ayıdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Ramazan huzur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] paylaşım ve şevkat ayıdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Ramazan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oruç tutarak açlığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zekat vererek fakirliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dua ve niyazda bolca bulunarak acizliği[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sahur ve iftar sofralarında şükrü eda etme ayıdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Gelin bu Ramazan'ımızı son Ramazan'ımızmış gibi yaşayalım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Kur'anın ifadesiyle "sayılı günlerden" oluşan bu özel iklimin şuuruna erelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Hayatımıza ışık tutan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüce Mevla'mızın biz kullarına en büyük merhamet hediyelerinden biri olan Kur'an-ı Azimüşşan'ın indirildiği bu özel zamanları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yine Kur'anla bezeyelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. İftar sofralarımızı çevremizdeki ihtiyaçlı kardeşlerimizin duasıyla bereketlendirip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gecelerimizi secdelerdeki gözyaşlarımızla yıkayalım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Gelin bu Ramazan Rabbimize[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] O'nu ne kadar çok sevdiğimizi gösterelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Teravih namazları'nda kalabalık cemaatler oluşturalım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Sahur ve iftarlarımızda her bir lokmamız için şükredelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Televizyon bizim şuurumuzu değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biz televizyonları kapatalım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Öyle sadakalarımız olsun ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sol elimiz bile bilmesin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Ve öyle içten ibadet edelim ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arş-ı ala inlesin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gelin bu sayılı günlerimizin kıymetini bilelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gelin bu yıl Ramazan'ı hakkıyla ihya edelim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].


Saat: 22:05

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2