Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   İslam Dünyası (https://seversintabi.com/islam-dunyasi/)
-   -   Mehdi geliyor orduları birleştirelim (https://seversintabi.com/islam-dunyasi/71774-mehdi-geliyor-ordulari-birlestirelim.html)

Syst3m 23 August 2009 19:54

Mehdi geliyor orduları birleştirelim
 
İran'dan İslam alemini şaşırtan bir çağrı geldi. Çağrının sahibi de Hamaney'den başkası değil. Mehdi geliyormuş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birleşelim diyor.
Yakında 'Mehdi'nin geleceğini iddia eden İran'ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 'Türkiye de dahil tüm İslam ülkelerinin silahlı güçlerini birleştirerek hazırlanması' çağrısında bulundu.

Hamaney adına yapılan açıklamada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Dürüst kuvvetlerimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi'nin gelişini engellemeye çalışmaya kalkabilecek ABD ve

Mehdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Deccal Mesih nedir?
Büyük Larousse Ansiklopedik Sözlüğü’nde mehdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deccal ve mesih şöyle tarif ediliyor:

Mehdi: İslami inanca göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kıyametten önce dünyada adaleti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dirlik ve düzenliği sağlamak için gizlendiği yerden çıkıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dünyayı egemenliği altına alacağına inanılan kişi. Mehdilik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İslam’ın ilk yıllarından bu yana çeşitli İslami gruplara göre farklı inanışları da kapsıyor.

Deccal: Kıyametten az önce ortaya çıkacağına ve Hazreti İsa tarafından öldürüleceğine inanılan yalancı mesih. Hadislere göre Deccal[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mekke ve Medine dışında bütün dünyaya egemen olacak. 40 gün ya da 40 yıl saltanat sürdükten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Filistin ya da Suriye’de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsa ya da mehdi tarafından öldürülecek.

Mesih: Dinler tarihinde kusurlu ya da kötü olan düzene son verip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir adalet ve mutluluk düzeni kuracağına inanılan tanrısal kişi. İbranilerin kutsal kitabı Eski Ahit’te[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsrailoğulları’nın kurtarıcısı ve Yehova’nın saltanatının kurucusu olarak anılıyor. Yeni Ahit metinlerinde ve Hıristiyan inancında ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mesih[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Tanrı’nın oğlu”[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşmüş insanların günahlarını bağışlatacak İsa’dır. Mesih İslami inançta ise Hz. İsa’nın Kuran’da geçen lakabı ya da ikinci adı olarak kullanılır.
İsrail gibi ülkelere karşı eğitmeliyiz. İran silahlı kuvvetleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hamaney'e bağlıdır ve Mehdi'nin emirlerini yerine getirecektir” denildi.

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yakında Mehdi’nin geleceğini belirterek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aralarında Türkiye’nin de yer aldığı İslam ülkelerine “askeri güçleri birleştirme” çağrısında bulundu.

Hedef ABD ve İsrail

Sözkonusu çağrıyı Ayetullah Hamaney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sözcüsü Ali Saidi aracılığıyla yaptı. El Arabiya Televizyonu’na göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ali Saidi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Türkiye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Irak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Lübnan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pakistan ve Afganistan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güçlerini birleştirip el Mehdi-el-Muntazar’ın dönüşü ve kökten değişikliklere hazırlıklı olmalıyız” dedi.

BİRLİK OLALIM

Ali Saidi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Dürüst kuvvetlerimizi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi’nin gelişini engellemeye çalışmaya kalkabilecek ABD ve İsrail gibi ülkelere karşı eğitmeliyiz. İran silahlı kuvvetleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hamaney’e bağlıdır ve Mehdi’nin emirlerini yerine getirecektir. Ayetullah Hamaney[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi’nin doğrudan temsilcisidir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ruhani lidere itaat etmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi’ye itaat ve bağlı olmak anlamına gelir” diye konuştu.

MEHDİ KUM'DAN ÇIKACAK

Şii inancında Mehdi’nin dönüşü son derece önemli. Mehdi’nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1141 yıl önce ortadan kaybolan 12’nci İmam olduğuna inanılıyor.

Samarra’dan gözlerden kaybolan Mehdi’nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İran’ın Kum kentinde ortaya çıkması bekleniyor. İnanışa göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi Kıyamet Günü’nden önce ortaya çıkıp dünyadaki bütün haksızlıkları yok edecek. Mehdi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeryüzünde yedi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dokuz veya 19 yıl kalacak.

Bazılarına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hıristiyanlık ve Siyonizmin zulmüne karşı koyulacak. Kum kentinde konuyla ilgili çalışmalar yapan Ayetullah İbrahim El Amini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Mehdi’nin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hıristiyanlar ve Yahudiler’den İslam dinine geçmelerini isteyeceğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunu kabul etmezlerse öldürüleceklerini söylüyor.

‘Hafife almamak lazım’

Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açıklamayı şöyle değerlendirdi: “İslam dünyası kendi içinde birleşmek istiyor. İran[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1979’dan bu yana ABD’ye karşı savaşarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İslam dünyasının patronajlığına oynuyor ve kısmen de başarılı. 160-200 milyon arası olduğu düşünülen Şii nüfus üzerinde bir nüfuz kurdu. Bunu da mehdi ve mehdiliğe dayandırıyor. Türkiye’yi işin içine katıyor. Türkiye’nin Batı’nın yanında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İslam dünyasının karşısında olmasını istemiyor. İran Türkiye’yle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye İran’la karşı karşıya gelmek istemiyor. Bu iki ülkenin karşı karşıya gelmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD ve Batı’nın kontrol edemeyeceği boyutlara varır. Bölgemizdeki bütün güçlerin yeniden durum almasını gerektirir. Hamaney’in açıklamasını hafife almamak lazım.”


Saat: 21:30

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2