Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   İşletim Sistemleri (https://seversintabi.com/isletim-sistemleri/)
-   -   Silver-Zinc in, Li-on Out (https://seversintabi.com/isletim-sistemleri/9730-silver-zinc-li-out.html)

eLanuR 23 November 2008 16:25

Silver-Zinc in, Li-on Out
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Laptop kullanıcıların en çok yakındıkları konunun az pil ömrü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Li-on pillerin kullanıldığı çağımızda telefon kullanıcılarının bu konuda herhangi bir sorunu olmasa da Li-on piller artık laptoplarda yetersiz kalmaya başlıyor. Bu konuyla ilgili ilk çalışmalar sonucu Silver-Zinc piller yakında görücüye çıkacak.

Silver-Zinc piller, Li-on pillerden yüzde 40 daha fazla pil ömrü sunarak 3 saat laptop kullanılabilmesini sağlayabiliyor. Ayrıca Li-on pillerden genel anlamda daha uzun ömürlüler. 1 sene boyunca kullanılan Li-on pil ve Silver-Zinc pile bakıldığında Li-on pillerin güç kapasitesinde yüzde 30 oranında azalma görülürken, Silver-Zinc piller de ise bu süre zarfında herhangi bir düşüş yaşanmıyor. Silver-Zinc piller yüzde 95 oranında geri dönüştürülebilen bir yapıya sahip olmaları sayesinde çevre dostu bir ürün olduğunu da gösteriyor.

2009'da bütün laptop'larda kullanılmaya başlanması beklenen Silver-Zinc pillerin mobil cihazlarda da kullanılması bekleniyor. 1991'den beri kullanılan Li-on pillere artık veda etme vakti yaklaşıyor gibi görünüyor.


Saat: 22:19

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2