Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kadın Hastalıkları (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/)
-   -   Kadına tacizde Avrupa üçüncüsüyüz (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/19382-kadina-tacizde-avrupa-ucuncusuyuz.html)

HaZzAn 19 December 2008 11:12

Kadına tacizde Avrupa üçüncüsüyüz
 
Avrupa Birliği'ne bağlı Avrupa Yaşam ve Çalışma Koşullarını İyileştirme Kurumu tarafından hazırlanan "4'üncü Avrupa Çalışma Koşulları Anketi" açıklandı. Türkiye dahil 31 Avrupa ülkesinde 2005 yılının eylül ve kasım aylarında gerçekleştirilen ankette 30 bin işçiye sorular yöneltildi.


Şikâyet eden az
Anketin "İşyerinde cinsel taciz" ya da "istenmeyen cinsel tavır" bölümünde ise yanıt verenlerden yüzde 2'den azı bu tür bir davranışla karşılaştıklarını bildirdi. Ankete şöyle devam edildi:
"Kadınlar bu tür eylemlerle erkeklerden üç kat fazla karşılaşmaktadır. Kadınlar Çek Cumhuriyeti'nde yüzde 10[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Norveç'te yüzde 7[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye ve Hırvatistan'da yüzde 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Danimarka[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İsveç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Litvanya ve İngiltere'de yüzde 5 oranlarında bu olaylardan en çok etkilenmektedirler. Bazı Güney Avrupa ülkelerinde bu olgu güçlükle rapor edilebilmiştir. İtalya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İspanya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kıbrıs'ta yüzde 1'in altında olay elde edilmiştir."
Ankette yer alan bir grafiğe göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Avrupa'da 15-29 yaşları arasında işyerlerinde cinsel tacize uğrayan kadınların oranı yüzde 5.5'e ulaşıyor. 30-49 yaş arasındaki kadınların tacize uğrama oranı yüzde 2.9. Türkiye dahil Avrupa işyerlerinde tacize uğrayan 50 yaşından büyük kadınların oranı yüzde 1'in altında. Beyaz yakalılar olarak adlandırılan kesim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şiddet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] taciz ve ayrımcılığa kol gücüne dayalı işlerdeki mavi yakalılardan daha açık durumda. Beyaz yakalılardaki vaka sayısı yüzde 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mavi yakalılarda ise yüzde 4 olarak ölçüldü.


Saat: 12:27

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2