Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kadın Hastalıkları (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/)
-   -   Meme kanserine kimyon tedavisi (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/19401-meme-kanserine-kimyon-tedavisi.html)

HaZzAn 19 December 2008 11:29

Meme kanserine kimyon tedavisi
 
kanser üzerine etkisi fare deneyleriyle kanıtlandı. Kimyon; meme kanserli hastalara uygulandığında kanserin ilerlemesini engelliyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilacın etkisini artırırken yan etkilerini bastırıyor.

Kimyonun meme kanseri tedavisinde kullanımına ilişkin araştırmanın başkanı olan Dr. Carlos Bueso-Ramos; sorularımızı yanıtladı:

*Neden kimyonun kanser üzerindeki etkisi üzerinde bir araştırma yaptınız? Kimyonun kökünden çıkartılan zencefil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hintliler'in tıpta çok kullandığı bir madde. Karaciğer[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] romatizma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diyabet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burun akması ve sinüzit için kullanıyorlar. Çinliler ise kimyondan karın ağrısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burkulmalar ve şişmeler için yararlanıyorlar. Biz de kimyonun; bu bölgelerde kanserin yol açtığı sorunlara karşı etkili olup olmadığına yönelik durumları araştırdık.

* Araştırmayı insanlar üzerinde denediniz mi? Şimdilik yalnızca fareler üzerinde denedik. Ancak son derece ilginç veriler elde ettik. Bu çalışma; bize kimyonun meme kanserinin akciğerlere yayılmasını engelleyici etkisi olabileceğini gösterdi. Daha çok erken olmasına karşın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meme kanserinin yayılmasını engelliyor bile diyebiliriz. Tabii bu şimdilik sadece fare deneyleri üzerinde kanıtlandı. Meme kanseri tedavisinde son derece sık kullanılan Taxol pacliaxel) adlı ilaç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meme kanserini tedavi ederken ****stas[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yani kanserin başka organlara sıçrama riskini artırıyor. Taxol[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] son derece toksit bir ilaç ve vücutta ödeme yol açıyor. O da ****staslara yol açabiliyor. Kimyon; kullanıldığı zaman yan etkileri bastırıyor. Kanserin ilerlemesini imkansızlaştırıyor. Araştırmaya göre kimyon; Taxol ile kullanılırsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zehir etkisini azaltırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilacın etkisini artırıyor.

İNSANDA DA DENENECEK
*Tam olarak nasıl sonuçlar elde ettiniz? 60 fare üzerinde denenmiş 3 kontrol grubu oluşturduk. Bir gruba yalnızca ilaç kullandık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir gruba ilaç ve kimyon ve son gruba da sadece kimyon tedavisi uyguladık. 10 milimetrelik bezelye büyüklüğündeki tümörleri ameliyatla alıp farelere bu tedavi metotlarını tatbik ettik. Sadece ilaç kullanılan grupta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanserin diğer organlara sıçrama riskinde az oranda düşüş saptandı. İlaç ve kimyon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta yalnızca kimyon kullanan grupta ise sıçrama oranı belirgin ölçüde oldu. Kimyon ve ilaç kullanan farelerin yüzde 28'inde ****stas görülmedi.

* Sizce insanlar üzerinde uygulanabilecek mi? Araştırmalar devam ediyor. Bu konuya çok büyük önem veriyoruz; çünkü her sekiz Amerikalı kadından birinin meme kanserine yakalanma riski var. O nedenle bizim yürüttüğümüz bu araştırmanın sponsorluğunu Amerika Savunma Bakanlığı yaptı. Araştırmanın ilk bölümü tamamlandı. İnsanlar üzerinde de uygulanması gerekecek. Ümit ediyorum meme kanseri konusunda pek yakında büyük adımlar atılabilecek.


Saat: 13:00

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2