Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kadın Hastalıkları (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/)
-   -   Rahim Ağzı Kanseri Tarihe Karışıyor! (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/70907-rahim-agzi-kanseri-tarihe-karisiyor.html)

Syst3m 20 August 2009 10:17

Rahim Ağzı Kanseri Tarihe Karışıyor!
 
Eskiden rahim ağzı kanserine yakalanma riski ve önlemleri hakkında konuşuluyordu. Artık bu hastalığa yakalanmamak mümkün.
Rahim Ağzı Kanseri Tarihe Karışıyor!
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Rahim ağzı kanseri dünya kadınları arasında en sık görülen kanser türdür. Günümüzde yapılan testlerle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanser öncesinde virüs tespit ediliyor. Rahim ağzı kanserine sebep olan HPV virüsüne karşı aşı geliştirildi. Bu aşı sayesinde HPV enfeksiyonu önlenebiliyor.
HPV virüsünün 150’den fazla çeşidi var. Cinsel yaşamı olan kadınların %5 ile 40’ının genital organlarında HPV bulunuyor. Yani[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınların hayatları boyunca HPV virüsü ile temas etmeleri ihtimali %50’i civarında.HPV enfeksiyonu özellikle 35-40 arasındaki kadınların önemli bir bölümünde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1 yıl içinde görünüp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendiliğinden iyileşiyor veya kayboluyor. Bunlara geçici enfeksiyonlar deniliyor. Bunlar kansere neden olmuyor. Kalıcı olanlar ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kansere doğru ilerliyor. Kalıcı HPV enfeksiyonları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tam bilinmeyen genetik nedenler ve başta sigara olmak üzere[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çevresel nedenlerle kansere dönüşebiliyor.
Her HPV enfeksiyonu kansere dönüşmüyor. Kansere ilerleyebilmesi için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] HPV virüsü dışında başka faktörler de gerekli. HPV bulaşmadan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahim ağzı kanseri oluşmuyor. HPV tipleri ile kanser oluşumu arasında da bir ilişki var.
Kanserle savaş konusunda bir devrim niteliği taşıyan rahim ağzı kanseri aşısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] HPV virüsünün bazı tiplerine karşı koruyucu özellik gösteriyor. Bunlar T16 ve 18 ismi verilen türler. Zaten rahim ağzı kanserinin %70’inin sorumlusu T16 ve 18 tipinde olan HPV virüslerinden oluşuyor. Ayrıca bu aşı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ek bir fayda olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genital siğil denilen hastalıklara yol açan HPV’nin çeşitlerinden olan 6 ve 11’e karşı da etkili oluyor.
Rahim ağzında HPV’ye bağlı olarak oluşan anormallikleri belirleyen pap smear testleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınlar için hayati önem taşıyor. Bu testler sayesinde erken teşhisle birlikte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahim ağzı kanserinin görülme sıklığı ciddi oranlarda düşüyor. Herhangi bir sorun olmasa bile[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her kadının 6 ayda bir jinekolojik muayenesini yaptırması ve senede 1 kere pap smear testini uygulatması gerekiyor.
Sonuç olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aşı yaptırmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rahim ağzı kanserini tarihin sayfalarına gömecek gibi duruyor. Siz de aşı yaptırmayı ve mutlaka her yıl pap smear testini yaptırarak kendinizi kontrol etmeyi unutmayın!


Saat: 03:52

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2