Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kadın Hastalıkları (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/)
-   -   Kemik Erımesi Detaylı Bilgi (https://seversintabi.com/kadin-hastaliklari/9656-kemik-erimesi-detayli-bilgi.html)

ceyLin 23 November 2008 15:19

Kemik Erımesi Detaylı Bilgi
 
Hazırlayan: Dr. Şebnem YıldırımoğluNedir ?
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Osteoporoz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kemik kütlesinin azalmasıdır. Özellikle kadınlarda menopozdan sonra görülür. Bunun nedeni menopozdan sonra kadınlık hormonunun azalmasıdır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başlangıçta hiçbir belirti vermeyebilir. Ancak ilerlediği zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bel ve sırt ağrıları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kamburlaşma görülür.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimesinin en önemli sonucu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en ufak bir darbede kırıkların görülmesidir. Osteoporoz sonucu kırılan kemiklerin kaynaması da güç olur. Bazen bu kırıklar yaşamsal tehliaaae yol açabilir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimeniz olup olmadığını anlamak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir doktorun önerisi ile “Kemik Dansitometrisi” denilen ölçümü yaptırmanız gerekmektedir.
Kemik erimesi en sık kimlerde görülür.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Üçten fazla doğum yapanlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Süt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoğurt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] peynir gibi besinleri az tüketenler
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Açık renk göz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ten ve saçı olanlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ufak tefek ince yapılı kadınlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Ailesinde kemik erimesi olan kimse bulunanlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çok fazla kahve ve kolalı içecek tüketenler
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hareketsiz bir yaşam sürenler
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sigara ve alkol kullananlar
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kırmızı eti fazla tüketenler Neler yapılabilir? [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimesini önlemek için beslenmenize özen göstermelisiniz. Özelikle süt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoğurt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sebze[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meyve gibi yiyecekleri almalısınız. Kahve ve kolalı içecekler tüketmemelisiniz. Tuzlu yememeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] proteini yüksek besinlerden uzak durmalısınız.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimesini önlemek için hareketli bir yaşam sürmelisiniz. Düzenli yürüyüşler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] merdiven inip çıkma ve basit jimnastik hareketleri ile bunu sağlayabilirsiniz.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kemik erimeniz varsa kırıklardan korunmak için evin içinde düşmenizi önleyecek önlemler almalısınız


Saat: 03:59

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2