Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   KADINCA (https://seversintabi.com/kadinca/)
-   -   Kırmızının fendi (https://seversintabi.com/kadinca/29323-kirmizinin-fendi.html)

ceyLin 13 January 2009 12:47

Kırmızının fendi
 
Kozmetik reklamlarında kırmızı kalın dudaklı kadınları boş yere oynatmıyorlar. Ama kırmızının da iyisi ve kötüsü var.



Hatırlıyorum da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] lisede soluk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyaz tenli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oldukça kalın dudaklı bir kız arkadaşım vardı. Lise sonda hepimiz mezuniyet balosundan bahsederken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onun balo için en büyük düşü kıpkırmızı bir ruj sürmekti. Dudaklarının en ve boyunu düşününce[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bana biraz abartılı bir fikir gibi gelse de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] baloda onu kırmızı rujuyla gördük.

Galiba kırmızının tuhaf bir çekiciliği var. Baktıran bir renk yani. Kırmızı bir kazak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırmızı saçlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ya da kırmızı ruj... Kalabalıkta birden fark edilir hale geliyorsunuz. Ancak iş makyaja gelince[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kırmızı biraz yanlış kullanılan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yanlış anlaşılmış bir renk.

Kırmızının gizemi
Makyajda kırmızıdan bahsedince ilk akla gelen şey ruj olacaktır sanırım. Kırmızı bir ruj[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ya harika görünür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ya da berbat[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] arası pek yoktur. Bunun sebebi sizin teniniz ve sahip olduğunuz kırmızı rujun tonudur.

Her rujun bir alt tonu vardır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yani o rujun görünen rengi altında farklı renkler bulunur. Kırmızı rujlarda alt tonlar
sarı/turuncu (sıcak)
pembe/mavi/mor (soğuk)
ya da kahverengi (nötr)
olabilir.

Sarı ve turuncu alt tonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rujunuza daha sıcak bir kırmızı ton verir ve hemen her renk ciltte hoş görünür. Ten renginize de aynı sıcaklığı yansıttığından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] teninizin rengini daha belirgin hale getirir.

Pembe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mavi ve mor alt tonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha soğuk bir ton oluşturur ve açık renk cilde sahip olanlara daha çok yakışır.

Kahverengi alt tonlar herkese yakışan tonlardır.

Size en çok ne yakışır?
Ten renginizi inceleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ancak cildinizde bulunan kırmızı tonlara aldırmayın. Çünkü kırmızı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt rengi değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rengi bozan bir element olarak ele alınır. Cildinizde daha çok kahve ya da sarı tonları görüyorsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o zaman sıcak tonların size yakışması daha muhtemeldir.

Cilt renginizde sarı tonu görmüyor musunuz? Ya da oldukça soluk bir ten renginiz mi var? O zaman soğuk alt tonlar sizde iyi duracaktır.

Eğer hala emin değilseniz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha çok sevdiğiniz renklerin özelliklerine odaklanın. Mesela sıcak renkler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha yumuşak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha aydınlık ve daha romantik görünür. Buna karşılık soğuk renkler dramatik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sert ve berrak bir ifade yaratır.

Nasıl görünmek istiyorsunuz?
Kırmızı ruju sürmenin en yeni ve hoş görünen yolu ne biliyor musunuz? Çok bastırmadan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dudaklarınızı hafifçe kırmızı rujla renklendirdikten sonra parlatıcı sürün. Bunu yaparken dudak kalemi kullanmaktan da kaçının. Bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dudaklarınızına daha doğal görünüm verecektir.

Yanaklar
Kırmızı rengi elmacık kemiklerine uygulamak taze[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sağlıklı ve mutlu bir görünüm sağlar. Ancak tabii abartmadan hafifçe sürmekte fayda var[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoksa yeni gelinler gibi kırmızı kırmızı yanaklarla gezmek zorunda kalırsınız.

Gülümseyin ve kırmızı rujunuzu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ya da krem şeklindeki allığınızı yanağınıza nokta halinde dokundurun. Daha sonra kulaklarınıza doğru[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dairesel hareketlerle yayın. Eğer ihtiyaç varsa biraz da pudra sürebilirsiniz.



Saat: 19:01

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2