Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kariyer - Başarı (https://seversintabi.com/kariyer-basari/)
-   -   İşleri gerçekten berbat ettiğinizde... (https://seversintabi.com/kariyer-basari/70120-isleri-gercekten-berbat-ettiginizde.html)

Syst3m 16 August 2009 23:46

İşleri gerçekten berbat ettiğinizde...
 
İşyerinde her zaman işler yolunda gitmeyebilir hatta oluşan kötü durumun sorumlusu siz olabilirsiniz! Panik olmadan bir dakikada işleri toparlayıp durumu kurtarma taktikleri yazımızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].

Pişmanlığınızı gösterin.

Özür dileyin ve patronunuzu bir daha asla öyle bir şey olmayacağına dair ikna edin.

Suçu üzerinizden atmaya çalışmayın.

Yöneticiliğin altın kurallarından biri patronların bahanelerle ilgilenmemesidir. Niçin başaramadığınızı açıklayın ama sebepten ziyade sonuçlara odaklanın.

'Adam' gibi olun.

Erkek çalışanlar genellikle hatalarını kabul ederler ve sorumluluğu üstlenerek düzeltmek için harekete geçerler. Oysa kadınlar daha duygusal davranarak eleştirileri kişisel olarak alırlar ve pek çok bahane sunarlar.

Ağlamayın.

Elbette söylemek yapmaktan daha kolaydır ama ağlamak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meslektaşlarınızın sizin yetersiz olduğunuzu düşünmelerine sebep olabilir. Öfkenin iyi bir şey olmadığını öğrenerek yetiştikleri için kadınlar sık sık ağlarlar.

Gözleriniz dolu dolu olduğu zaman kendinize neyin sizi sinirlendirdiğini sorun. Eğer bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağlamanızı durdurmaya yetmiyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] haklı bir kaçış yolu bulun. Örneğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Konu üzerinde düşünmem için bana biraz zaman verin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] size geri döneceğim" diyebilirsiniz.

Gerçek çözümler üzerine yoğunlaşın.

Yöneticinizle tartışırken konuyu çözüme doğru yönlendirin. Hatayı düzeltmek için en az üç değişik öneriyle karşısına çıkın. Sunduğunuz çözümler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sizin inisiyatif sahibi olduğunuzu gösterir ve böylelikle azar işitmekten de kurtulursunuz.



Saat: 12:42

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2