Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kariyer - Başarı (https://seversintabi.com/kariyer-basari/)
-   -   10 basit yöntemle zekanızı geliştirin ! (https://seversintabi.com/kariyer-basari/70121-10-basit-yontemle-zekanizi-gelistirin.html)

Syst3m 16 August 2009 23:48

10 basit yöntemle zekanızı geliştirin !
 
10 basit yöntemle zekanızı geliştirin !

İşte beyin hücrelerini zinde tutmanın 10 basit yolu.
Yenilenmeyen beyin hücrelerini geliştirmek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zekanızı artırmak aslında gün içerisinde yapacağını çok basit bazı alıştırmalara bağlı. İşte Amerikalı uzmanların şiddetle tavsiye ettikleri o basit ama etkili yöntemler;

1- Ters el alıştırması

Sağ eliniz yerine biraz da sol elinizi kullanmaya başlayın. Saçlarınızı sol elinizle tarayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalemi ters elinizle tutun gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. Sonuç olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] rutin alışkanlıklarınızı kırar ve beyninizin kullanmadığınız diğer yarısını da harekete geçirmiş olursunuz.

2-Çocuk oyunu alıştırması

İşe veya alışverişe giderken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tıpkı bir çocuk gibi merak içinde bütün duyularınızı harekete geçirin. Bakın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dokunun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dinleyin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koklayın. Bu şekilde çok ender yaptığınız bağlantıları canlandırır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyninizin kapasitesini artırırsınız. Duyu organlarınızın ne kadar fazlasını kullanırsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hafızanız her zaman canlı kalır.

3-Harf alıştırması

Elinize bir gazete ve bir fosforlu kalem alın. Sırasıyla paragrafları okuyun ve çift yazılmış harflerin üzerini çizin. Mesela[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çift ‘t’ ve ‘m’lerin üzerini işaretleyin. Böylelikle konsantrasyonunuzun ne kadar uyarıldığını hemen hissedecek-siniz. Bu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zihnin canlanmasını artırır.

4-Polisiye alıştırması

“Dün akşam şu saatte ne yaptım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] neredeydim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iki saat önce ne yaptım?” gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] genellikle polisiye romanlarında sorulan soruları kendinize yöneltin. Ve tabii cevaplayın. Bu alıştırma sonucunda yaptıklarınıza karşı dikkatinizi geliştirebilirsiniz.

5-Yürüyüş alıştırması

Asker yürüyüşü gibi olduğunuz yerde hareket edin. Sol bacağınızı her kaldırdığınızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] önce sağ elinizle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sonra sol elinizle dizinize dokunun. Böyle çaprazlama hareketlerle beyninizin her iki tarafını kullanmış olursunuz.

6-Ressam alıştırması

Burnunuzun ucunda bir fırça olduğunu hayal edin. Bununla havaya en sevdiğiniz renkte yatay bir sekiz çizin. Bu çizim hareketleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yorgun zihninizi hemen canlandırır. Aynı zamanda beyni bloke eden stresi etkili biçimde yok eder.

7-Ajan alıştırması

Bu alıştırmayı daha çok sokakta yapacaksınız. Çevrenizde bulunan arabaların plakalarına bakın ve plakadaki harflerden kelimeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hatta cümleler türetmeye çalışın. Böylece hem kelime hazinenizi geliştirir hem de beyninizi canlandırırsınız.

8-Resim alıştırması

Bu alıştırmayla alışveriş listelerini çok kolay ezberleyebilir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bunun için kalem kağıt alın ve kağıdın üzerine mum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kaktüs[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yonca gibi semboller çizin. Her resim bir sayıyı sembolize ediyor. Ardından sembolleri sayılara göre ezberleyin. Bu alıştırmayla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zihninizde listeler oluşturmayı kolay başarırsınız.

9-Otobiyografi alıştırması

Düşünün ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayat hikayenizi yazmanız gerekiyor. Burada[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işe[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gittiğiniz ilkokuldan başlayabilirsiniz. Bunun için en yakın arkadaşınızı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tipini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sınıfınızın düzenini hatırlamanız gerekiyor. Bu alıştırmayla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kişilerle ilgili hafızanızı harekete geçirirsiniz.

10-Hipnoz alıştırması

Özellikle stresli anlarınızda olumlu kelimelerden destek almaya bakın. Bunlarla olumsuz düşüncelerinizi yok edersiniz. Mesela[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “Benim için gerekli olan her şeyi biliyorum ve çok sakinim” cümlesini tekrarlayabilirsiniz.


Saat: 02:29

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2