Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kariyer - Başarı (https://seversintabi.com/kariyer-basari/)
-   -   Mutlu Aile İçin Dinlemek ve Anlamak (https://seversintabi.com/kariyer-basari/76276-mutlu-aile-icin-dinlemek-ve-anlamak.html)

Syst3m 12 September 2009 02:29

Mutlu Aile İçin Dinlemek ve Anlamak
 
Hakim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşlı çifte sormuş;

- Bunca yıldan sonra niçin ayrılmak istiyorsunuz? Yaşlı kadın cevaplamış;

- Hakim bey[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir ay öncesine kadar aklımda böyle bir şey yoktu. Eşim bana bir mine çiçeği getirdi. Ben de çiçekleri çok severim. Bu çiçek de çok sulanması gereken bir çiçekmiş ve eşim[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düzenli aralıklarla sulanmadığında öleceğini söyledi. Ben kemik rahatsızlıkları olan bir insanım. Geceleri uykumdan kalkıp çiçeği sulamam gerektiği halde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bir gün fark ettim ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşim bir kez olsun benim ağrıma rağmen gece kalkıp suladığım çiçeğimi sulamadı. Bunun üzerine ben de bu kadar düşüncesiz bir insanla yaşamamam gerektiğine karar verdim.

Hakim kadına hak vermiş; ama âdettendir diye bir de adama sormuş;

- Senin söyleyecek bir şeyin var mı? Yaşlı adam cevaplamış;

- Eşimin anlattığı her şey doğru[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tek bir şey dışında. Mine çiçeği çok sulandığında ölür. Karımın kemik rahatsızlığı var ve iyileşmesi için düzenli egzersiz yapması gerekir; ama eşim bunu yapmadığı için ben bu yalanı buldum. Çiçeği ölmesin diye her gece kalkmak zorunda kaldı. O[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her uyandığında ben de uyanık olurdum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işini bitirip uyuduğunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gidip çiçeğin suyunu boşaltır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] peçetelerle toprağını kuruturdum. Sonra da yatağa gelip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bana hayatı güzelleştiren[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] canımdan çok sevdiğim eşimi doyasıya sevdiğimi düşünürdüm.

Hikâyemizden yola çıkarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kahramanlarımızın birbirlerini neden anlamadıklarını tahlil etmeye çalışalım. Bu anlatacaklarımız kendi ailemizle aramızdaki duygu farklılığının sebeplerini de daha kolay anlamamızı sağlayacaktır.

Çoğu eş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “ayrı dünyaların insanıyız” ifadesini kullanmıştır ya da aklından geçirmiştir. Peki neden bu kanıya varırız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gerçekten ayrı dünyaların insanı mıyız? Birbirimizi anlamak bu kadar mı zor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anlaşılmazlık hangimizde? Bu minval üzere devam eden soruları ve sorunları çoğaltmak mümkün.

Bunların altında yatan sebebi irdeleyecek olursak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınlarla erkeklerin duygu dünyası arasındaki farklılıkların olduğunu göreceğiz. Eğer eşler olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu farklı duyguların neler olduğunu bilirsek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birbirimizi daha kolay anlar ve ayrı dünyaların insanları olsak da farklılığımızın tadını çıkarabiliriz.

Kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkeklerden daha çok[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] daha farklılaşmış ve daha incelmiş duygulara sahiptir. Yani kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok zengin duygu hazinesine sahiptirler.

Kadınlar bol miktarda duyguya sahiptir; ama duygusal zekâ bakımından erkeklerden daha zeki oldukları söylenemez. Doğal olarak duygular bol olunca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] onların idaresi de zorlaşmaktadır.

Erkekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendilerini rahatça soyutlamayı ve başkalarını ustaca kullanmayı kadınlardan daha iyi bilirler. Fakat kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çevrelerindeki olumsuz duyguların etkisinden çok çabuk etkilenirler. Akıl süzgecini kullanmadan duygu fırtınalarına kapılmaları an meselesidir.

Araştırmalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadınların duygusal eğitime[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkeklerden daha çok önem verdikleri ve bu eğitimle daha çok uğraştıklarını göstermektedir. Kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyin küresinin bir yanından diğerine geçiş yapmada erkeklerden daha başarılıdır. Bu yüzden kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olayları bir bütün olarak ve esnek bir şekilde değerlendirebilirler.

Kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] başkalarının duygularını tanımak ve onlara uymak konusunda erkeklerden daha fazla ustalık kazanmışlardır. Maalesef ki aynı ustalığı kendi duygularını anlamakta gösterememektedirler.

Kadınlar daha çok sorun odaklı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] erkekler ise daha çok çözüm odaklı tavırlar sergilerler. Sorun odaklı kadın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karşısındakini dinlerken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisinin de dinlenmesini ister. Fakat çözüm odaklı erkek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dinleme yerine çözüm sunmayı ister.

Kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyinlerinin sağ lopunu erkeklerden daha iyi kullanıyorlar. Bu yüzden de kadınlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ayrıntıları erkeklerden çok daha iyi fark ederler.

İşte tüm bu farlılıklara rağmen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] unutulmaması gereken en önemli nokta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kadın ve erkek arasındaki bu duygusal farklılıkların bir sorun değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nimet olduğudur.

“Zevkler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karşılıklı saygı görmedikçe hiçbir evlilik mutlulukla sonuçlanamaz. İki insanın aynı şeyleri düşünmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı görüş ve isteklere sahip olmasını beklemek doğru değildir. Bu durum istenmediği gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] imkansızdır da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL].” Andre Maurois[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu sözüyle eşler arasındaki saygının her şeyin üstesinden geleceğini vurgularken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] “aynı olma”nın da imkansızlığını göstermektedir.

Aynısı olmak yerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] farklı olmanın tadını çıkarmak daha kolay ve akılcı değil mi? İnsanın birini değiştirmesi mi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yoksa kendini mi değiştirmesi daha zor? Ya da değiştirmeye harcanan çabanın yarısını uyum için kullanmak daha iyi değil mi? Bu soruların cevaplarını bir de bu yönde düşündüğümüzde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eşlerimizle ayrı dünyaların insanı olduğumuzu değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] birbirimizi tamamladığımızı anlayacağız. Unutmayın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her kapının mutlaka bir anahtarı vardır. Önemli olan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğru anahtarı doğru kapı için kullanmaktır.


Saat: 10:09

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2