Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kariyer - Başarı (https://seversintabi.com/kariyer-basari/)
-   -   Tartışmak nedir? Tartışma nasıl olmalıdır? (https://seversintabi.com/kariyer-basari/76279-tartismak-nedir-tartisma-nasil-olmalidir.html)

Syst3m 12 September 2009 02:34

Tartışmak nedir? Tartışma nasıl olmalıdır?
 
Tartışmak nedir? Ne işe yarar? Neden tartışır insanlar? Tartışmak mı daha iyidir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşünmek mi? İnsanlar tartıştıktan sonra ne elde ederler? Tartışma nasıl olmalıdır?

Tartışma iki veya daha fazla kişinin belli bir konuda düşüncelerini sergileme yoluyla fikir alışverişinde bulunmalarıdır.Tartışmak bir konu üzerinde konuşmak fikir alış-verişi yapmaktır. Ne için tartışıldığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] neye varmak istenildiği düşünülmelidir.Yapıcı olmalıdır.
Tartışma konusu seçilirken üyelerin ilgi ve tutumları ile konuyla ilgili ön bilgileri göz önünde bulundurulmalıdır. Konu katılımcılar için ilgi çekici olmalı ve tartışmaya karşı güdülenmelidir.
Bunun yanısıra konu cümlesinin açık ve net olması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuyu tam olarak belirtmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] konuyu sınırlayabilmesi gerekir. Konu cümlesi soru yada düz cümle olarak ifade edilebilir. Ancak soru cümlesi katılımcıların ilgisini çekmede ve onları araştırma yapmaya teşvik etmekte daha etkilidir.

Ortak bir karara varabilmek için tartışılmalıdır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her zaman orta yol bulunmayabilir ama en azından karşı görüşün ne düşündüğünü öğrenirsin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. ve yanlış ise çürütmeye çalışırsın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o da senin yanlışın var ise düşüncelerini çürütmeye çalışır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğer varsa yanlış yerlerini gösterir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]ama tartışırken üslup çok önemlidir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. kimisi tartışmayı kavga zanneder ve saçma sapan sözlerle karalayarak haklı çıkacağını düşünür[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]. tartışma ağız yarışı değildir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunlara dikkat edelim ve edebimizle tartışalım.

Tartışma sonunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tartışma imkanlar dahilinde katılımcılar tarafından değerlendirilmeli ve sonucu özetlenebilmelidir. tartışmaların sonuçsuzluğunda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilgisizlik ve saygısızlık yatar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

ve şunu asla ve asla unutmayalım;
''Küçük insanlar kişileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] orta insanlar olayları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyük insanlar fikirleri tartışır''


Saat: 13:42

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2