Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Kültür/Sanat (https://seversintabi.com/kultur-sanat/)
-   -   ''Pandora'nın Kutusu'' Bozulmaya Bir Tepki (https://seversintabi.com/kultur-sanat/48291-pandoranin-kutusu-bozulmaya-bir-tepki.html)

Yorgun Yürek 6 April 2009 07:59

''Pandora'nın Kutusu'' Bozulmaya Bir Tepki
 
Alzheimer hastası olduğu için bir anneye çocuklarının bakmak istemesi üzerine torunun köye giderek bakmaya çalışmasını anlattığını aktaran Çakrıal, "Bu film aslında insanın zamanımızda kirlenmişliğini anlatıyor. Bozulmuş bir aile, annesine sahip çıkmaz ise henüz bozulmamış ya da bozulmanın ilk aşamalarında bir torun bu duruma isyan ederek tavır geliştiriyor. Bu eserin Avrupa'da ve İran'da düzenlenen festivallerde çok önemli ödüller almasını insanın kaybettiği insanlığını arayışına bir tepki olarak görüyorum." dedi.

Çakrıal, filmin tasarım aşamasında iken yol filmi olarak düşünüldüğünü ama aslen Giresunlu olan yakın dostları ünlü eleştirmen Fethi Naci'nin Alzheimer hastalığı sebebiyle yaşadıklarına tanıtlık etmelerinin senaryoda bir dizi değişikliğe gitmelerine neden olduğunu açıkladı. Ordu, Trabzon ve Samsun'daki sinemalarda gösterime giren filmde Fransız oyuncu Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran, Onur Ünsal, Osman Sonant ana rolleri paylaşıyor.
Yeşim Ustaoğlu'nun filmi Uluslararası Amiens Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümünde en iyi kadın oyuncu ödülü, Uluslararası Fajr Film Festivali'nde Kristal Simurg Jüri Özel Ödülü'na layık görüldü. Kristal Simurg En İyi Oyuncu Ödülü de Derya Alabora, Övül Avkıran ve Tsilla Chelton'a verildi.


Saat: 01:06

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2