Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu (https://seversintabi.com/)
-   Kültür/Sanat (https://seversintabi.com/kultur-sanat/)
-   -   Minikler opera ve baleyle tanıştı (https://seversintabi.com/kultur-sanat/83083-minikler-opera-ve-baleyle-tanisti.html)

Syst3m 9 October 2009 11:54

Minikler opera ve baleyle tanıştı
 
Samsun Devlet Opera ve Balesi, opera ve baleyi en ücra köşedeki köylerden, kent merkezine kadar her yaştan vatandaşa tanıtmak ve sevdirmek amacıyla hazırlanan projede ilk adımı attı.
Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin, 'Opera Zamanı' adlı tek perdelik müzikli oyunun ilk konukları, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda barınan çocuklarla ile bazı okullardan gelen öğrencilerdi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Yaşar Doğu ve Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar, hayatlarında ilk kez opera ve baleyle tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç'un da izlediği tek perdelik müzikli oyun, çocukların büyük beğenisini topladı. Öğrenciler, oyunda görev alan sanatçıları ayakta alkışladı.
Köy çocukları da izleyecek
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Türkiye'de ilk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Büyük bir görsel sanat olan opera ve baleyle, Samsun'un en ücra köyündeki öğrencilerimize kadar tanışmamış çocuk kalmasın istiyoruz. Etkinliğimiz yıl boyunca devam edecek. Ayda 3 kez oyunumuzu öğrencilerimizle buluşturacağız. İlk ve ortaöğretim de eğitim ve öğrenim gören çocuklarımız, komedi diliyle, opera ve bale ile çok sesli müziğin nereden geldiğini de öğrenmiş olacak" diye konuştu.


Saat: 11:10

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2