Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Latin Dansları (https://seversintabi.com/latin-danslari/)
-   -   Paso Dob dansı (https://seversintabi.com/latin-danslari/55661-paso-dob-dansi.html)

Yorgun Yürek 31 May 2009 17:32

Paso Dob dansı
 
Paso Dob

Paso Doble" terimi dansın kültürünü pek de çağrıştırmayarak "iki adım" anlamına gelir. Tıpkı İspanyolların boğa güreşlerindeki gibi erkeğin bir matadoru ve kadının da pelerinini temsil ettiği bu dans sadece anayurdu İspanya ve Fransa da değil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tüm dünya çapında etkisi yok olmayacak bir tutku silsilesi yaratmıştır.

İspanya'yla daha çok bağdaştırılmasına rağmen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Paso Doble Fransız'ların standart danslarından biri olduğu için bir çok popüler figürün Fransızca ismi vardır. Tıpkı Viyana Valtz'i gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Paso Doble de yüksek seviyede teknik kabiliyet gerektiriyormuş gibi bir imaj yaratır. Bunun en büyük nedeni[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] insanların bu her iki dansı daha çok televizyonda yayınlanan dans yarışmalarından takip ediyor olmalarıdır. Buna karşın Paso Doble'nin kolaylaştırılmış sosyal versiyonu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaş veya kabiliyet sınırı tanımaksızın dünyadaki dans klüplerinde ve İspanya[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Fransa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Latin-Amerika ülkelerinde daha yaygındır.


Müzik ve Ritim

Paso Doble'nin müziği ilk defa dans eden birinin kolayca takip edebileceği 1-2-1-2 marş ritmindedir. Adımlar arasında çok az ritim değişiklikleri vardır ve herkes bu danstan zevk alabilir. Dansın temposu biraz hızlı olmasına rağmen zor değildir ve dakikada 60 barı geçmez.


Paso Doble Notları

Karakter: Gurur ve Ağırbaşlılık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] İspanya ve Flamenko esintileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Marş ritmi

Hareketler: Vucut gergin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Pelerin hareketleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Yuvarlak hareketler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Sert yürüyüşler.

Bar/dakika:27 bar.

Zamanlama: 2/4

Yükselip alçalma: Bazı figürlerde


Saat: 13:51

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2