Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Latin Dansları (https://seversintabi.com/latin-danslari/)
-   -   Cha Cha dansı (https://seversintabi.com/latin-danslari/55662-cha-cha-dansi.html)

Yorgun Yürek 31 May 2009 17:35

Cha Cha dansı
 
Cha Cha

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Cha cha cha[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içinde hızlı hareketler barındıran canlı ve dinamik bir Latin Amerikan dansıdır. Mambo ve Rhumba'nın bir senaaai olan bu dans[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer danslara göre yeni olmasına karşın basit ve sade yapısından dolayı kısa zamanda popülerlik kazanmıştır. Bir pozisyon dansı olmasından dolayı küçük alanlarda rahatlıkla uygulanabilir. Çiftlerin kapalı ve açık tutuşta veya mesafeli olarak gerçekleştirebileceği figürleri vardır. İhtiraslı tarihi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu dansı yaparken yaşatılması gereken duyguların başında gelir. Cha cha cha'nın pistteki genel karakteri asalet veya ciddiyet taşımaktansa; neşeli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sevinçli[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] biraz da yaramaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] muzır bir parti atmosferi içerir.

Tarihçe

Cha Cha Cha'nın ilk olarak 1950'li yıllarda Mambo ve Rhumba'nın bir senaaai olarak Amerika'da ortaya çıktığı kabul edilir. Basit yapısı ve neşeli müziği sayesinde kolayca yayılmış[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Uluslararası Latin Amerikan Dansları yarışmalarında diğer dansların yanında kendine yer bulmuştur. Bu dansın ismi günümüzde genellikle "Cha Cha" olarak kısaltılmaktadır.

Cha Cha Cha müziği keskin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sert[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] neşeli bir yapıdadır. Ancak ezgileri bu duygular yanında özensizlik ve savrukluk da taşır. Müzikte vurgu ilk ölçüdedir. Ritimdeki keskin vuruşlara danstaki anî ve sert hareketler karşılık gelir.




Saat: 21:09

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2