Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Meslekler (https://seversintabi.com/meslekler/)
-   -   Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (https://seversintabi.com/meslekler/71373-calisma-ekonomisi-ve-endustri-iliskileri.html)

Syst3m 21 August 2009 23:08

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
 
Programın Amacı

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programında işçi-işveren ilişkileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal güvenlik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] endüstriyel demokrasi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servet ve gelir politikası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uluslararası planda sosyal politika konularında eğitim yapılır.



Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Üniversitelerin bu programında hukuk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ekonomi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] maliye[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işletmecilik ve yönetim bilimlerine ilişkin derslerle matematik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal düşünceler ve sosyal politika tarihi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal politika[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışma ekonomisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sendikacılık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal güvenlik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] endüstriyel demokrasi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelir ve servet dağılımı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ücretler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kentleşme ve konut politikası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Türkiye ekonomisi ve sosyal yapısı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kooperatifcilik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışma sosyolojisi ve psikolojisi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] istatistik gibi dersler okutulur.





Gereken Nitelikler

Bu alanda öğrenim yapmak isteyenlerin ekonomi ve sosyolojiye karşı ilgili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] üstün akademik yeteneğe ve ikna gücüne sahip ve insanlarla iyi ilişkiler kurabilen bireyler olması beklenir.



Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri programını bitirenler "Çalışma Ekonomisti" unvanı ile iş piyasası[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal sigorta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iş mevzuatı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] toplu sözleşme ve sendikacılık konularında araştırma ve incelemeler yaparak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öneriler geliştirirler. Çalışma ekonomistleri ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] devletin genel sosyal politikası ile sosyal güvenlik ve endüstri ilişkileri politikasının planlanma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düzenlenme ve geliştirilmesinde; ilgili bakanlık ve kamu kuruluşlarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sosyal işlerin düzenlenme ve yürütülmesinde; kamu iktisadi teşebbüsleri ve özel sektör işletmelerinin çalışma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işçi-işveren ilişkileri ile diğer sosyal işlerinin düzenlenmesi ve yönetiminde de etkili bir rol oynarlar.



Çalışma Alanları

Bu alanda öğrenim görenler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] DPT'de[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yurtdışı ve yurtiçi ünitelerinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] SSK[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Bağkur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] T.C. Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] müfettiş veya uzman olarak kamu iktisadi teşebbüsleri ve özel işletmelerin endüstriyel ilişkiler ve sosyal işler bölümlerinin yöneticilik ve danışmanlık hizmetlerinde çalışabilirler. Çalışma ekonomistlerinin önemli bir çalışma alanı ise sendikalarda danışmanlıktır. Çalışma ekonomistleri ayrıca kamu yönetimi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iktisat ve işletme bölümleri mezunlarının çalışabilecekleri öteki alanlarda da görev alabilirler. Özel sektörde ilerleme kişisel yeteneğe ve yabancı dil bilmeye bağlıdır


Saat: 02:11

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2