Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Moda Bakım Makyaj (https://seversintabi.com/moda-bakim-makyaj/)
-   -   Makyajda Işık, Gölge ve Renk (https://seversintabi.com/moda-bakim-makyaj/32200-makyajda-isik-golge-ve-renk.html)

ceyLin 24 January 2009 10:21

Makyajda Işık, Gölge ve Renk
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Makyajda amaç[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzün kusurlarını gizlemek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güzel bölümlerini ise ortaya çıkarmaktır. Bu da ancak ışık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gölge ve rengin doğru olarak kullanılmasıyla gerçekleşir.
Öncelikle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sanatta “chiaroscuro” olarak adlandırılan ışık ve gölge tekniğinin iki basit kuralını bilmek gerekir:

--------->[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Açık renkler ışık verir ve hacim kazandırır.
--------->[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]Koyu renkler gölge yapar ve hacmi küçültür.

Bunu makyaja uyguladığımızda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Açık renkler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzümüzdeki dar alanları geniş göstermek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çökük ve koyu bölümlerini yumuşatmak için; koyu renkler ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok geniş bölümleri daraltmak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzun bölümleri kısa göstermek için kullanılır.
İki ayrı renk yan yana geldiğinde çarpıcı bir zıtlık ortaya çıkar. Buna kontrast denir. Makyajdaki temel prensip[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu kontrastlardan yararlanarak yüzdeki kusurları düzeltmektir. Örneğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] burnunuza uyguladığınız rengin daha koyusunu burun ucuna ve burun kanatlarına uyguladığınızda burnunuz normalden daha kısa ve ince görünecektir.
Aynı yoğunlukta ama aynı olmayan iki rengi yan yana koyarsak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] parlak olan renk her zaman daha açık görünür. Aynı koyuluktaki mavi ile sarıyı yan yana koyduğumuzda mavinin daha koyu görünmesi gibi.
Siyah ve beyaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ışık ve tonun en güçlü kontrastını yaratan iki renktir. Siyah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] koyu ve tonludur. Saf ve duru bir rengin yanında daha parlak görünür. Diğer yandan beyaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeffaf ve durudur. Tüm renkler beyazın yanında koyu görünür. Siyah[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karıştırıldığı rengi kasvetli yapar ve parlaklığını azaltır; beyaz ise canlandırır.
Kontrast sadece açık ve koyu veya sıcak ve soğuk renklerin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Tamamlayıcı kontrastlar da vardır. Bunlar bir araya gelince birbirlerini takviye eden renklerdir. Birbirleriyle karışınca ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yok olup gri-kahve bir renk alırlar. Tamamlayıcı kontrastlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle göz makyajında gölgeyi nötralize etmek ve göz rengini ortaya çıkarmak için sıkça kullanılır. Kahve-turuncu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mor-pembe göz farı uygulamaları gibi.


Saat: 10:03

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2