Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Proğram Arşivi (https://seversintabi.com/program-arsivi/)
-   -   GFI LANguard Network Security Scanner 9.0 Build 20081118 (https://seversintabi.com/program-arsivi/16929-gfi-languard-network-security-scanner-9-0-build-20081118-a.html)

ceyLin 12 December 2008 14:24

GFI LANguard Network Security Scanner 9.0 Build 20081118
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Ağ güvenlik açıklarının otomatik tespiti GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağınızı tüm potansiyel atak metodlarına karşı tarar.İşletim sistemi ve üzerinde çalışan uygulamaları analiz ederek tüm güvenlik açıklarını tespit eder. Başka bir deyişle ağınızdaki tüm açıkları belirler ve ağınız bu açıklar üzerinden saldırıya uğramadan size uyarı mesajları yollar.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Güvenlik Tarayıcı ve ¤¤¤¤¤ yönetimi

Ağ güvenlik açıklarının otomatik tespiti
GFI LANguard Network Security Scanner (N.S.S.)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağınızı tüm potansiyel atak metodlarına karşı tarar.İşletim sistemi ve üzerinde çalışan uygulamaları analiz ederek tüm güvenlik açıklarını tespit eder. Başka bir deyişle ağınızdaki tüm açıkları belirler ve ağınız bu açıklar üzerinden saldırıya uğramadan size uyarı mesajları yollar.

Tüm bilgisayar ve cihazlar hakkında derinlemesine bilgi sağlar

GFI LANguard N.S.S. tüm ağınızı IP-IP tarar ve servis pack seviyeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eksik güvenlik güncellemeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uygulama güncellemeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kablosuz erişim noktaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] USB cihazları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açık paylaşımlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açık portlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aktif servis ve uygulamalar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anahtar registry elemanları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] zayıf şifreler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kullanıcı ve gruplar ve daha birçok açıdan detaylı bilgi toplar. Tarama sonuçlarını filtreler ve raporlar kullanarak analiz eder ve bu raporlar ışığında sistem yöneticisi gereksiz portları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] paylaşımları kapatır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis pack ve güvenlik güncellemelerini yükler.

¤¤¤¤¤ Yönetimi

GFI LANguard N.S.S ayrıca comple bir ¤¤¤¤¤ yönetim çözümüdür. Tüm ağ tarandıktan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] işletim sistemleri ve üzerlerindeki uygulamaların eksik güncellemeleri ve service pack seviyeleri tespit edildikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servis pack[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ¤¤¤¤¤ ve güvenlik güncellemelerini ağ genelinde dağıtır. Ayrıca specifik bir uygulamayı da dağıtabilirsiniz.



Niçin GFI LANguard N.S.S' ı tercih edeyim?


* Ağınızı tüm güvenlik açıklarına karşı tarar (Windows ve Linux)
* Gereksiz paylaşım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] açık portlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bilgisayarlar üzerinde ki kullanılmayan kullanıcı hesaplarını tespit eder
* İşletim sistemi ve office eksik güvenlik güncellemeleri ve servis pack seviyelerini tespit eder ve yükler
* Kablosuz nokta/link tespiti ve USB cihaz taraması
* 1 numaralı Windows güvenlik tarayıcısı (voted by NMAP)


Güvenlik açıklarını tespit eder çözüm önerilerinde bulunur

Ağ üzerinde taramayı bitirdikten sonra[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] güvenlik açıklarını kategorize eder ve çözüm önerilerinde bulunur. Mümkün olan her noktada daha fazla bilgi yada güvenlik açığı ile ilintili bir link ekler. Örneğin BugTraq ID yada Microsoft Knowledge Base makale ID.

Hızlı TCP/UDP port taraması ve servis parmak izi belirleme

GFI LANguard N.S.S içerdiği hızlı TCP/IP ve UDP port tarama motoru ile ağınızı tarayıp gereksiz açık portları (www[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ftp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] telnet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] smtp gibi) belirlemekle kalmaz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu portlar arkasında çalışan servisleri tespit ederek herhangi bir saldırının olup olmadığını belirler.

Ağ geneli ¤¤¤¤¤ ve servis pack yönetimi


Ağ genelinde eksik servis pack ve ¤¤¤¤¤ leri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kullanıcılar hissetmeden dağıtabilir. GFI LANguard N.S.S. Microsoft SUS sunucusunun görevini uygun olarak yapıp yapmadığını gözlemler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Microsoft Office güncellemeleri ve diğer uygulama güncellemeleri gibi SUS un dağıtamadığı güncellemeleri dağıtır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ¤¤¤¤¤ raporlaması yapar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek alarmlı güncellemelerin anında dağıtımını yapar.

Farklı dillerde ¤¤¤¤¤ desteği

GFI LANguard N.S.S ingilizce ve diğer dillerde servis pack[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ¤¤¤¤¤ ve güvenlik güncellemelerini destekler.

Otomatik update (güvenlik güncellemeleri ve güvenlik açıklamaları)

Otomatik güncelleme sistemi sayesinde daima yeni çıkan Microsoft güvenlik güncellemeleri ve ağ güvenlik açıklarını bilir.

Yeni güvenlik açıkları yada değişiklikleri email ile bildirir

GFI LANguard N.S.S önceden belirlenmiş tarihlerde güvenlik taraması yapar ( örneğin günlük yada haftalık)[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otomatik olarak alınan sonuçları daha önceki sonuçlar ile kıyaslar ve yeni güvenlik açıklarını ve değişenlerini email ile bildirir. Bu sayede yeni açılan paylaşımları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüklenen servisleri ve uygulamaları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eklenen kullanıcı hesaplarını[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yeni açılan portları ve daha birçoğunu anında öğrenirsiniz.

Antivirüs[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anti-spam[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anti-spyware gibi güvenlik ürünlerinin optimum çalıştığından emin olun

Ağınızda antivirüs[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anti-spam[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anti-spyware gibi güvenlik ürünlerinin güncellemelerini aldıklarından ve uygun olarak çalıştıklarından emin olursunuz.
Örnerğin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu uygulamalrın tüm güvenlik özelliklerinin (örnek real-time protection) açık olduğundan emin olursunuz.

Diğer özellikler:


* Güçlü raporlama
* Komple güvenlik veritabanı
* Sistem yöneticileri için farklı yöntemlerle güvenlik taramaları ve açık testleri
* Tarama sonuçları için kolay raporlama
* Ağınızdaki tüm paylaşımları tespit edin
* Kara liste uygulamalarının tanımlanması ve tespit edilmesi
* Kendi kriterlerinizle belirlediğiniz güvenlik açıkları
* Third Party uygulamaların ağ çapında dağıtımı
* Tehlikeli USB cihaz taraması
* NTFS ve paylaşım haklarının raporlanması
* Authentication to Linux machines
* GFI LANguard Portable Storage Control (P.S.C.) durumunun kontrolü
* Ağdaki tüm makinaların şifre politikalarının ototmatik kontrolü
* Bilgisayarlarda sessiz olarak çalışan programların kontrolü (Örnek: Trojanlar)
* Birden çok tarama motoru ile eş zamanlı taraba kabiliyeti
* NetBios host adı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anlık session açan kullanıcı ve MAC address bilgileri
* Paylaşım listeleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] detaylı kullanıcı bilgileri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] servisler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] session[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzak TOD ve registry bilgileri
* SNMP cihaz tespiti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] routers[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ağ yazıcıları gibi cihazların denetlenmesi için SNMP walk

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 23:30

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2