Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Programlama Ve Tasarım (https://seversintabi.com/programlama-ve-tasarim/)
-   -   C# ve Asp.net’ de validator kullanımı ile veri kontrolü -II (https://seversintabi.com/programlama-ve-tasarim/6896-c-ve-asp-net-de-validator-kullanimi-ile-veri-kontrolu-ii.html)

ceyLin 16 November 2008 19:57

C# ve Asp.net’ de validator kullanımı ile veri kontrolü -II
 
Veri girişlerinden aldığımız değerleri sadece giriş yapılmıs yada yapılmamıs kontrolu yapmayız. Başka kontroller de yapmamız gerekebilir. Bunlar da başka validator eklentileri kullanılarak kontrol edilir.

RangeValidator girilen değerin belli bir değerde olmasını karşılaştırır. Örneğimizde biz 0 ile 100 arasında bir sayı girişi istenmekte bunu RangeValidatorumuzun min değerini 0 max değerini de 100 yaparak karşılaştırabiliriz. RangeValidatore hangi texbox u kontrol edeceğini ve hatanın ValidationSummary de cıkması için ilk yazıdaki gibi girişleri yapmayı unutmamalıyız.

CompareValidator ise iki TextBox arasında karşılaştırma yapmak için kullanılır. Örneğimizde şifre girişi ve şifre tekrar girişi alacağız ve bu iki girişin aynı değer olmasını kontrol edeceğiz. Bunun için ControlToValidate ve ControlToCompare değerlerine karşılaştırma yapacağımız girişleri girmemiz gerekmektedir. Compare özelliği olarak eşitlik ön seçili olarak gelir bizimde yapmak istediğimiz eşitlik olduğu için burada bir değişiklik yapmamıza gerek yoktur.

RegularExpression ise girilen değerin istediğimiz formatta mı olup olmadığını kontrol eder. Burada ValidationExpression özelliğini seçersek ne gibi formatlarda karşılaştırma yapabileceğimiz ekrana çıkar. Biz girilen değerin geçerli bir mail ifadesi olmasını istiyoruz onun için burada mail seçeneğini işaretliyoruz.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 23:14

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2