Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ramazan Özel (https://seversintabi.com/ramazan-ozel/)
-   -   2009 Yılı Fitre Miktarı (https://seversintabi.com/ramazan-ozel/71768-2009-yili-fitre-miktari.html)

Syst3m 23 August 2009 19:49

2009 Yılı Fitre Miktarı
 
2009 Yılı Fitre Miktarı



Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2009 yılı fitre miktarını 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]50 TL olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2009 yılı fitre (sadaka-ı fıtır) miktarını 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]50 TL olarak belirledi.

Kurul[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Ekrem Keleş'in başkanlığında toplandı.

Dini Soruları Cevaplandırma Komisyonunun '2009 Yılı Sadaka-ı Fıtır Miktarı' ile ilgili kararının görüşüldüğü toplantıda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] asgari ücret geçim standardı ve gıda fiyatları gibi kriterlerle bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2009 Yılı Ramazan ayının başlangıcından[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 2010 Yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede fitre miktarı 6[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]50 TL olarak belirlendi.

Fitrenin ayni olarak ödenebileceği gibi nakden de ödenebileceği belirtildi. Belirlenen miktarın asgari miktar olduğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idealin 'kişinin yaşam standartlarına göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ailesinde günlük olarak kişi başına düşen harcamalarına karşılık gelen bir meblağın verilmesi olduğunun' tavsiye edilmesi kararlaştırıldı
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 17:41

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2