Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Ramazan Özel (https://seversintabi.com/ramazan-ozel/)
-   -   Silkelensin Ruhlar (https://seversintabi.com/ramazan-ozel/72639-silkelensin-ruhlar.html)

Syst3m 28 August 2009 12:59

Silkelensin Ruhlar
 
Allah’ım[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hikmet elinin çizdiği mükemmellikleri fark etmemek ne büyük eksiklik![Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Şu âlem sarayında yaratılmış basit gibi görünen en küçük bir varlıkta bile sayısız hikmetler gizliyken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oruç gibi muazzam bir ibadette nasıl olmasın o fayda ve hikmetler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşünmeden edemiyor insan.
İnsanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hayatını geçindirme ve devam ettirme noktasında farklı farklı geçim kaynaklarına sahip.
Kimi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şu dünya nimetlerinden dilediği kadar faydalanırken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kimisi belki de tadımlık elde ediyor nimetleri ve lezzetleri. Cenâb-ı Hak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o ihtiyaca binaen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o iki kutup arasındaki dengeyi ve eşitliği sağlamak için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bollukta olanları darda kalanların yardımına dâvet ediyor. Onları anlamaya. Onların yaşadıklarını yaşamaya. Darda kalmaya belki…
Kendini Rububiyet makamına getiren nefis ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aç kalmadan iman etmemişti Rabbine.
Nefisperest çok insanları tıpkı onun gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendine getiriyor oruç. Titretiyor[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] silkeliyor.
Bolluktayken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ellerindeki nimetlerin kıymetini anlamasını sağlıyor. Ve tabiî ki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] acziyetinin farkına vardırıyor. “Sen değilsin o rızkı elde eden. Gururlanmayasın. Bir gönderen var. Onu bil. Onu tanı.”
İnsanî duyguları su üstüne çıkarıyor oruç ve şefkat devreye giriyor bu noktada. Dünyadaki pek çok aç insanın halini anlamaya sevk ediyor.
Ve şükür…
“İnsaniyetteki hemcinsine şefkat ise[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şükr-ü hakikinin bir esasıdır” diyor Bediüzzaman ve ekliyor: “Hangi fert olursa olsun[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendinden bir cihette fakiri bulabilir. Ona karşı şefkate mükelleftir.”
Eğer nefse açlık çektirmek mecburiyeti olmasaydı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne şefkate bürünecekti kalbimiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne de insaniyetimiz tam mânâsıyla uyanacaktı. Uyansa da yarı uyanık dolaşacaktı belki dayanışma meydanlarında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü gerçek zorluk nedir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] anlayamayacaktı.

Tuba Nur Arıcan


Saat: 07:55

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2