Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Rüya Tabirleri (https://seversintabi.com/ruya-tabirleri/)
-   -   Haberci Rüyalar (Rahmanî) nedir,diğerlerinden ne farkı vardır ? (https://seversintabi.com/ruya-tabirleri/17782-haberci-ruyalar-rahmani-nedir-digerlerinden-ne-farki-vardir.html)

ceyLin 13 December 2008 23:24

Haberci Rüyalar (Rahmanî) nedir,diğerlerinden ne farkı vardır ?
 
HABERCİ RÜYALAR


İşte önceden görme meselesi de varlıkların kendi liyakatlerine[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gelişimlerine uygun olarak rehber varlıkların o kişilere bazı bilgileri rüya tarzında sunmalarıdır. Bazılarının trans[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazılarının içinin saflığından yararlanarak vizyonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kelimeler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşünceler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hisler tarzında bilgiler aktarılmaktadır.
Haberci rüyaların en büyük niteliklerinden bir tanesi de çok ısrarlı oluşudur. Hiç farkında olmayız ama üzerimizde adamakıllı bir tesiri olur[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hep hatırımıza gelir. Onu unutamayız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendisini bize hatırlatır durur. Hatta üzerinde durdukça da[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] eğer sembolik bölümler varsa bunlar sembollerinden çıkar ve işin aslı görünür; bize anlatmak istediğini anlarız.
İslamın peygamberi Muhammed de asıl büyük peygamberliğini önce rüyalarla almaya başlamıştır. Kendisini kendisine tanıtmak ve vazifesine ikna etmek için sürekli rüya gösterilmiştir. Her seferinde rüyaları çıkmıştır. Rüyasında bir taşın yerden kalkıp camın üstüne düşerek camı kırdığını görmüşse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu aynen gerçekleşmiştir. Bu tür sarih denilen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğru rüyalarla işe başlamıştır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ki bu üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konudur.
Rüyalara çok değer vermek gerekir. Onlar bizim kendi kendimizle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yücelerle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hamilerle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ölmüş yakınlarımızla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kozmosla olan diyaloglarımızdır.

Eski çağlardan beri rüyaları ikiye ayırmaya çalışmışlardır. Örneğin Homeros onları yalancı ve uyarıcı rüyalar diye ikiye ayırmaktadır.

Şöyle diyor:
"Rüyalar insana iki kapıdan gelir. Biri siyah boynuzdan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğeri de beyaz fildişinden yapılmıştır. Siz beyaz fildişinden gelenlere bakacaksınız. Siyahtan gelenler sizin işinize yaramaz. Onlar yalancı rüyalardır."

Homeros[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yalancı rüyalarla şuuraltı tarafından bozulan veya başka varlıklardan telepatik yolla alınıp dejenere olmuş sembolleri ifade etmek istiyor. İslamda bunlara "şeytani rüyalar"[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer türe de "rahmani rüyalar" denir.

Rüyaları böyle şeytani veya rahmani şeklinde ayırmanın bir anlamı yok. Aslında psikoanalitik tedavide rüyalar aracılığıyla insanların ruhsal dünyalarına girmek isteniyorsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeytani denilen rüyalar daha ilginçtir. Varlığın şuuraltındaki bozukluklar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dejenerasyonlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] oturmamış halleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] peşinde olduğu şeyler o rüyalarda harita gibi karşımıza çıkar.

Bütün mesele rüyaların bize anlatmak istediğini en doğru şekilde kendimizin tasvir ve tahlil etmesidir. Bir hekimin bile tahlil etmesi mümkün değildir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çünkü önüne belli kalıplar verilmiştir Freud tarafından; "şu böyledir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu böyledir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] buna sığdı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şuna sığmadı at dışarıya" şeklinde. Bu yüzden psikoanalistlerin rüyalarla yaptığı tedaviler yerine oturmamıştır. Nitekim buradaki yanlışlığı Jung büyük bir mücadeleyle ifade etmiştir. Arşetipik olarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kolektif şuur anlayışındaki ortak sembollerin önemini anlatmış. Çünki bütün insanlığın kendi geçmişinden getirmiş olduğu belirli ifade şekilleri vardır ve bunları her toplum veya insan hep aynı şekilde ifade edebilmektedir. Bunlar üzerinde durularak gelecekte daha yeni şeyler yapılacaktır.


Saat: 06:37

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2