Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Saç Bakımı (https://seversintabi.com/sac-bakimi/)
-   -   Badem Yağının Faydaları ve Saç Bakımı (https://seversintabi.com/sac-bakimi/11747-badem-yaginin-faydalari-ve-sac-bakimi.html)

ceyLin 29 November 2008 17:11

Badem Yağının Faydaları ve Saç Bakımı
 
BADEM ve BADEM YAĞI: Pembe ve beyaz renklerde çiçekler açan Badem Ağacının meyvesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] olgunlaştıktan sonra sert bir kabukla kaplanır. Acıbadem ve Tatlı badem olmak üzere başlıca iki çeşidi vardır. Bademin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] diğer kabuklu yemişler gibi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] besin değerleri son derece yüksektir. İçerisinde bol miktarda E Vitamini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalsiyum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] magnezyum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bademin ezilerek yağı elde edilir.

Bademin Faydaları: Vücuda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyne ve göze kuvvet verir. Yüksek kalori değeriyle kilo almaya yardımcı olur. Baş ve böbrek ağrılarını hafifletir. Soğuk algınlığı ve bronşite iyi gelir. Badem Yağı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] pek çok şifayı içinde barındıran özel bir yağdır. Badem Yağı kabızlığı giderir. Acıbadem Yağı böbrekleri temizler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbrek iltihabını gidermeye ve böbrek kumunu dökmeye yardımcı olur. Basur olan yere sürülürse ağrı ve yanmaları giderir. Egzama kaşıntılarını azaltır. Tatlı Badem Yağı en eski bakım ürünlerinden biridir. Hassas ve kuru ciltlere sürülürse cildi besler ve pürüzleri giderir.


Badem ve Badem Yağı Nasıl Kullanılır? Badem taze olarak yenebileceği gibi olgunlaştıktan sonra çekirdeği de yenebilir. Badem[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yemeklere ve tatlılara ayrı bir lezzet katmanın yanında besin değerlerini de arttırır. Badem Yağı makyaj çıkarıcı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt temizleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılabilir. Özellikle hamilelerin cilt çatlaklarının oluşumunu ve iz bırakmasını önlemek için kullanılır.
window.google_render_ad();


Saat: 05:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2