Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Saç Bakımı (https://seversintabi.com/sac-bakimi/)
-   -   Saçı sık sık yıkamayın (https://seversintabi.com/sac-bakimi/17653-saci-sik-sik-yikamayin.html)

ceyLin 13 December 2008 20:52

Saçı sık sık yıkamayın
 
Bazılarının alışkanlık haline getirdiği saçın sık aralıklarla yıkanması ve köklerinin tırnakla kazınması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] deride egzama hastalığına yol açabiliyor.

Cildiye Uzmanı Alaaddin Atalık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok sayıda kişinin yağdan kurtulmak için saçını sık aralıklarla yıkadığını söyledi. Bunun çok yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Atalık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ne kadar sık yıkanırsa yıkansın yağ bezlerinin saçı tekrar yağlandıracağını kaydetti.

Yağlanmayı kamçılar
Atalık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sık yıkamaya bağlı olarak yağlanmanın kamçılanacağını vurgulayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Saçı sık aralıklarla yıkamak doğru değil. Yağdan arındırılması için saçın her gün yıkanması deride tahribata ve kaşınmaya yol açabilir" dedi.

Öte yandan[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yıkama sırasında daha iyi temizlik amacıyla saç köklerinin tırnaklarla kazındığını dile getiren Atalık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu şekildeki şiddetli tırnak uygulamasının deriyi tahriş edeceğini ve egzama gibi hastalıklara yol açabileceğini anlattı.

Kıl kökleri tahriş olur
Ayrıca[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kıl köklerinin de tahriş olacağını ve kuruluğa bağlı olarak kaşınmanın artacağını belirten Atalık[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Saçın haftada 3 kez yıkanması gerekir. Saç derisinde sürekli görülen kaşınma nedeniyle bazı kişiler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saçın yağlandığını düşünerek yıkamaya yöneliyor. Bu düşünceden vazgeçilmeli" diye konuştu.


Saat: 06:59

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2