Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Saç Bakımı (https://seversintabi.com/sac-bakimi/)
-   -   Saçı ve cildi taze tutan besinler (https://seversintabi.com/sac-bakimi/17669-saci-ve-cildi-taze-tutan-besinler.html)

ceyLin 13 December 2008 21:14

Saçı ve cildi taze tutan besinler
 
Çiğ tüketilen besinleri yiyerek güzelleşebilirsiniz. Bu besinler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saçınızı ve cildinizi güçlendirerek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bakım yapar
Söze hemen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 'aman sakın yanlış anlamayın!' diyerek başlayalım; çünkü 'yiyerek güzelleşin' derken[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dilediğinizi yemenizi ve bu şekilde güzelleşmenizi kastetmiyoruz. Sizi içten ve dıştan güzelleştirecek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzmanların özellikle çiğ olarak tüketmenizi önerdikleri bazı besinlerden bahsediyoruz. Bazı besinlerin[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] özellikle çiğ olarak tüketilmeleri halinde hem sağlık hem de güzellik kaynağı olduklarını vurgulayan uzmanların verdikleri bilgilere göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] içerdikleri silikon ve sülfür ile her biri iyi birer enerji kaynağı olan bu besinler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aynı zamanda vücudu arındırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt ve saç güzelliğine katkıda bulunma yeteneğine sahip. İşte bu besinler ve özellikleri:

Papatya: İçeriğindeki doğal enzim ve amino asit sayesinde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] beyindeki mutluluk hormonunu arttırır.

Salatalık: Karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atılmasını sağlar. İçeriğindeki kükürt kanı temizler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ciltteki ter bezlerini çalıştırır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Hindistan cevizi: 'Lauric asit' adında[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] nadir bulunan bir madde içerir. Bu madde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücudun bulaşıcı hastalıklara ve virüslere karşı direncini arttırır.
Keten tohumu: Yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] düşük oranda doymuş yağ asiti[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] magnezyum[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] demir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bakır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çinko ve çeşitli vitaminler içerir. Kanserden kabızlığa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] öksürük ve ses kısıklığından sedef hastalığına kadar çok geniş bir etki alanı bulunmaktadır.

Zeytin: Safrayı arttırıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karaciğeri çalıştırır. Karaciğer ağrılarını keser. Yaprakları ve kabukları[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek tansiyonu ve kandaki şeker miktarını düşürür.

Roka: Roka yaprakları daha çok sonbahar ve kış aylarında salata olarak kullanılır. İştah açıcı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uyarıcı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuvvet verici ve öksürük kesici özelliği vardır. Tohumları da aynı etkileri gösterir. Afrodizyak özelliği mevcuttur.

Turp: Bol C vitamini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] iyot ve kükürt içerir. Karaciğeri ve mideyi çalıştırır[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbreklerdeki kum ve taşı döker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cildi güzelleştirir. Uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] turpun bağırsakları dezenfekte ettiğini[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] akşam yenilen turp veya içilen bir bardak turp suyunun çok iyi uyku verdiğini söylüyor.


Saat: 19:31

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2