Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Saç Bakımı (https://seversintabi.com/sac-bakimi/)
-   -   Kepekle Mücadele (https://seversintabi.com/sac-bakimi/17700-kepekle-mucadele.html)

ceyLin 13 December 2008 21:51

Kepekle Mücadele
 
Kepeklenme baş derisindeki ölü hücrelerin dökülmesi olayıdır. Vücut yüzeyi devamlı olarak ölü hücrelerini atar. Cilt her yirmi dört günde bir kendini yeniler. Kepeklenmede ölü hücrelerinin atılma ve yeni hücrelerin yerine gelme oranı bozuktur. Kepek sorunu genellikle kaşıntılı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıkıntılı ve mevsimseldir.
Sağlıklı saç ve baş derisinde gözle fark edilmeyecek kadar hafif olan deri dökülmesi olayı aşağıdaki nedenlerle; Antibiyotik veya hormonal ilaç kullanımı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] karbonhidrat ve yağ tüketiminin fazlalığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] dengesiz beslenme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hormonal dengesizlik[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] psikolojik stres[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] alerji varlığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aşırı yorgunluk[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hijyen bozukluğu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çok fazla miktarda saç kozmetikleri (jöle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sprey[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] jel...) kullanılması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] saçın seyrek yıkanması ve iyi durulanmaması[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kuaför işlemlerinde yanlış uygulamalar ile saçtaki kepek sorunlu bir süreç haline dönüşür.
Kepek doğal sürecin hızlanmış hali olduğundan tam olarak ortadan kaldırmak çok kolay olmamakla beraber kontrol edilebilir. İşte birkaç kepek nasıl mücadele edileceğine dair saç ve güzellik önerileri:
Kepek sorunu için kepek önleyici şampuanları kullanın (ama ilaçlı şampuanları doktor kontrolünde kullanın)

Kepek problemi olan kişiler
*Saçlarınızı sık yıkayın ve mutlaka çok iyi durulayın.
*Dengeli beslenin (karbonhidratı özellikle azaltın)
*Kükürtlü şampuanla saçınızı yıkayın. ( Haftada 1 ya da 2 kez)
*B vitamini kullanın.
*Kekik ve sarımsak kepeğe karşı etkilidir.


Ayrıca kepek tedavisi için estetik merkezlerinde uzmanlarca önerilen karışımlarla yapılan masajlarını ayrıca akupunktur ve saç mezoterapisi gibi diğer tamamlayıcı ve doğal saç bakımı yöntemleri deneyin.
Kaynak: internethaber


Saat: 18:22

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2