Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Otistik çocuklar sesleri daha geç algılıyor (https://seversintabi.com/saglik/13695-otistik-cocuklar-sesleri-daha-gec-algiliyor.html)

eLanuR 5 December 2008 16:26

Otistik çocuklar sesleri daha geç algılıyor
 
Ankara (AA)- Otistik çocukların[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sesleri normal çocuklardan daha geç algıladığı belirtildi.
ABD'nin Philadelphia kentindeki Philadelphia Çocuk Hastanesi Radyoloji Bölümü tarafından yürütülen araştırmaya göre[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otistik çocuklar sesleri normal çocuklara kıyasla saniyenin küçük bir parçası kadar daha geç algılıyor. Uzmanlara göre bu bilgi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otizmle bağlantılı olan iletişim problemlerinin sebebini açıklamaya yardımcı olabilir. Çalışmayı yürüten Timothy Roberts algılama süresindeki geriliğin çok küçük bir zaman dilimi olmasına rağmen[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] her bir sesin bu şekilde algılandığında
konuşmak ya da insanların söylediklerini anlamanın büyük bir zorluğa dönüşebileceğine dikkat çekti.
Söz konusu gecikmenin otizm hastalarını teşhis etmek için bir işaret olduğunu düşündüklerini belirten Roberts[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''Elde ettiğimiz sonuçlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] otizmin beyindeki bir bağlantı problemi olduğu yönündeki teoriyi kanıtlayacak nitelikte'' dedi. Başkalarıyla iletişim kurmada zorluk çekme olarak tanınan otizm[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ABD'de her 150 çocuktan birinde görülüyor.


Saat: 12:36

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2