Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Yaz Hastalıklarına Dikkat (https://seversintabi.com/saglik/64367-yaz-hastaliklarina-dikkat.html)

selinad 16 July 2009 15:45

Yaz Hastalıklarına Dikkat
 
Havaların ısınmasıyla birlikte bazı hastalıkların görülme sıklığı da artıyor. Sıcak ortamlarda artan bakterilerle baş edebilmek için ise hijyene önem vermek gerekiyor.
Bazı hastalıkların yazın gelmesiyle beraber arttığına dikkat çeken Yeditepe Ünv. Hastanesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meral Sönmezoğlu, sıcak ortamda artan bakteriler ile baş gösteren hastalıkların hijyene dikkat edilmesi ile önlenebileceğini söyledi.
Havaların ısınması ile ishal, idrar yolu enfeksiyonları, mantar enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirten Sönmezoğlu, 'İshal vakalarının nedeni; yiyeceklerin içinde ortam ısısı yüksek olduğu için buzdolabı dışında kısa süre bile beklese bakterilerin kolaylıkla çoğalması ile hem bakterilere hem de toksinlerine bağlı barsak iltihaplanması ile besin zehirlenmesi oluşması, ishal, karın ağrısı, bulantı, kusma gelişmesidir. Özellikle küçük çocuklar ve 65 yaş üzeri kişilerin genel durumu hemen bozulur' dedi.
Önemli Tavsiyeler
Sağlıklı bir yaz geçirmenin bir kaç basit önlemin dışında bazı püf noktalarına vurgu yapan Sönmezoğlu, hastalıklara keyiflerin kaçmaması için şu tavsiyelerde bulundu:
- Sağlıklı besin ve su tüketilmelidir. Bu da temiz bol su içilmesi, taze meyve ve sebze yenmesi, işlem görmüş (dondurulmuş veya şarküteri ürünü) yiyecek tüketilmemesi, açıkta satılan yiyecek alınmaması demektir.
- Düzenli egzersiz yapılmalıdır. Bağışıklık sistemi iyi olan vücutta toksinlerin atılması daha kolay olur.
- Temiz olduğu belgelenebilen havuz ve denizde yüzülmelidir.
- Sıcaklarda bol, rahat, pamuklu giysiler giyilmelidir.


Saat: 12:40

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2