Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Vücudunuzda kaç tane ben var? (https://seversintabi.com/saglik/67148-vucudunuzda-kac-tane-ben-var.html)

Syst3m 29 July 2009 10:48

Vücudunuzda kaç tane ben var?
 
İnsan vücudunda bulunan ve çoğu zaman da önemsenmeyen benler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] cilt kanseri riskini artırıyor.
Vücuttaki ben sayısının 50'den fazla olması durumunda cilt kanseri riskinin artabileceğini söyeleyen uzmanlar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benlerdeki ani değişmelerde mutlaka bir dermatologa başvurulmasını tavsiye etti.
Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümü doktoru Halil Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] vücuttaki benlerin birçok türünün bulunduğunu söyledi.

Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] doğum anından itibaren vücutta yer alan benlerin daha riskli olduğunu vurguladı. Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] "Bazı benler henüz doğum anında cildimizde mevcuttur. Bu doğumsal benlerin yüzeyinden cilt kanseri(melanom) gelişme riski[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sıradan benlere göre biraz daha fazladır." dedi.
Özellikle 20 santimden büyük olanlarda bu riskin çok daha artmış olduğu kabul edilir ve tedavileri gerekir." diyen Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] benlerin vücuttan çıkartılması konusunda da bazı uyarılarda bulundu. "Tıbben benlerin çekilip çıkartılmasının hastaya hiçbir zararının olmadığı kesin olarak kanıtlanmıştır.

Kanserleşmiş olsa bile benlerden parça alınması ya da tamamen çıkartılmasının hiçbir sakıncası yoktur." ifadelerini kullanan Dr. Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] aksine riskli bir benin ya da kanser değişimlerinin başlamış bir benin alınmamasının[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] teşhis ve tedavide geç kalınması gibi çok önemli zararları olabileceğini belirtti.
Vücutta bulunan benlerden şüpheli olanların nasıl tespit edileceğini de anlatan Dr. Beyazıt[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tespit edilmesi konusunda şu önerilerde bulundu;
Benin bir yarısının şekil[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] büyüklük ya da renklenme açısından diğer yarısına benzememesi.
Benin kenarlarının düzensiz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] girintili[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çıkıntılı ya da belirsiz olması.
Benin birden fazla renk içermesi veya bu renklerin düzensiz olarak dağılmış olması.
Benin büyüklüğünün yarım santimden(kabaca kurşun kalemlerin arka ucundaki silgiden) büyük olması.
Mevcut bir benin yüzeyinde kanama[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yara ya da kabuklanma başlaması.


Saat: 00:42

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2