Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Gırtlak Kanseri (Larenks CA) Nedir? (https://seversintabi.com/saglik/67151-girtlak-kanseri-larenks-ca-nedir.html)

Syst3m 29 July 2009 10:49

Gırtlak Kanseri (Larenks CA) Nedir?
 
Karaciğerimizin vücut içerisindeki önemi ve bu organın hücre yapısı dolayısıyla en öldürücü kanser türlerinin başında gelen bu kanser türünde[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kendi hücresinden kaynaklanan habis tümörlere primer (birincil) karaciğer kanseri denmektedir. Hepatosellüler karsinom adıyla anılan bu tür kanser[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] en ölümcül tümörlerden biridir.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Sebebi tam olarak bilinmeyen bu kanser türünün sigara ve alkol alımıyla direkt ilgili olduğu tespit edilmiştir. Sigara içme yaşının düşmesiyle doğru orantılı olarak kadınlarda ve erkeklerde geçmişte 50 yaş üzerinde görülen bu rahatsızlık daha alt yaş gruplarında da görülmeye başlamıştır.

Bu kanser türünün en belirgin belirtisi ses kısıklığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yutma ve yutkunma zorluğu ve boyunda şişmeler olarak görülür.

Erken teşhis söz konusu olduğunda bir çok kanser türünden daha başarılı olarak tedavi edilebilirler.

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Teşhis:

Yukarıdaki belirtilerden bir ya da birkaçı mevcutsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] uzman bir K.B.B. doktoruna muayene olarak hastalığınızı teşhis ettirmeniz gerekebilir. Doktorunuz endoskop veya bir ayna ile bakarak anormal bir doku olup olmadığını tespit eder. Böyle bir doku söz konusu ise patolojik olarak incelenmesini isteyecek ve kesin tanıyı bundan sonra koyacaktır.


Saat: 09:23

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2