Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Meme kanseri tarih olacak (https://seversintabi.com/saglik/70261-meme-kanseri-tarih-olacak.html)

Syst3m 17 August 2009 12:15

Meme kanseri tarih olacak
 
Kök hücrelerini öldüren bir kimyasal belirlendi.


Amerikalı araştırmacılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] meme kanseri kök hücrelerini etkili biçimde hedef alarak öldüren bir kimyasal belirlendi.

Kanser kök hücreleri[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] geleneksel tedavilere direnç gösterebildiği için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hastalığın tedaviden sonra yeniden ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

''Massachusetts Institute of Technology'' ve ''Broad Institute'' mensubu Piyush Gupta'nın yaptığı çalışma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Cell adlı bilimsel dergide yayımlandı.

Gupta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] çalışmayla ilgili verdiği demeçte[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tedaviye son verilmesinden sonraki çoğu nüksetme vakasına bu tür kök hücrelerin yol açtığına dair bir çok veri bulunduğunu söyledi.

Bu tür kök hücreler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ender bulunduğu ve kolaylıkla normal hücreye dönüşebildikleri için[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunların öldürülmesi oldukça güçtü. Gupta[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu tür hücreleri diğerlerinden ayırarak öldürmek için bir ilaç birleşimi elde etmenin daha önce güç olduğunu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bunu kendilerinin başardığını bildirdi.

Araştırmacılar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bu tür kök hücreleri ayırarak laboratuvar ortamında çoğalttılar ve üzerlerinde 16 bin dolayında doğal ve yapay kimyasal birleşimi denediler. Deneyler sonucu liste giderek daraltıldı ve salinomycin adlı kimyasalın ''hedefi 12'den vurduğu'' anlaşıldı.

''Salinomycin''in[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kanser kök hücresini bularak öldürmede[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ''paclitaxel'' veya ''Taxol'' denen yaygın kemoterapi ilacından 100 kat daha etkili olduğu anlaşıldı.

Kanser kök hücrelerini öldürebilecek kimyasalın nasıl belirlenebileceği konusunda da çalışmanın[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ilaç firmalarına yol gösterebileceği kaydedildi.

Pc_MeLeGi 17 August 2009 14:28

Cevap: Meme kanseri tarih olacak
 
ben annemi ve ablami kanserden kaybettim.. dilerim bundan sonra boyle acilari kimse yasamaz..

tsk paylasim icin yorgun yurek.


Saat: 09:05

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2