Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Geçici dövme de en az kalıcı kadar riskli (https://seversintabi.com/saglik/70262-gecici-dovme-de-en-az-kalici-kadar-riskli.html)

Syst3m 17 August 2009 12:16

Geçici dövme de en az kalıcı kadar riskli
 
Steril bir ortamda yapılmadığı zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabiliyor.


Piercing ve dövme[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] steril bir ortamda yapılmadığı zaman[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaptıran kişiye hepatit B[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] hepatit C[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] AIDS gibi bazı hastalıkların bulaşmasına neden olabiliyor.

Daha zararsız olduğu gerekçesiyle çocuklara dahi yaptırılan geçici kına dövmesi de en az kalıcı dövmeler kadar riskli. Kınayla yapılan dövmeler nedeniyle[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalıcı dövmelerde olduğu gibi alerji görülebiliyor. Milliyet Cafe'de yer alan habere göre Dr. Figen Akın şunları söyledi: “Dövmenin deri hastalıkları yönünden en çok görülen yan etkisi o bölgede kontakt dermatit meydana getirmesi[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yani bir tür egzama tablosu oluşturmasıdır. Ayrıca açık tenli kişilerde ‘keloid’ adı verilen yaralar da oluşabiliyor. Piercing uygulanan kişilerde metal alerjisi varsa uygulama alanında ciddi kontakt dermatitler oluşabiliyor. Bazı metal alerjilerinde reaksiyon sadece piercing uygulanan alanla sınırlı kalmıyor. Alerjenin kan yolu ile sistemik dağılımı sonucu reaksiyon vücuda yayılarak daha ciddi boyutlara ulaşabiliyor.”


Saat: 08:26

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2