Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi

Seversintabi.com Türkiye'nin En Büyük Forumu Bence Seversin Tabi (https://seversintabi.com/)
-   Sağlık (https://seversintabi.com/saglik/)
-   -   Düzenli Egzersizin Faydaları (https://seversintabi.com/saglik/70264-duzenli-egzersizin-faydalari.html)

Syst3m 17 August 2009 12:17

Düzenli Egzersizin Faydaları
 
Her bireyin sağlıklı bir hayat sürmesi için mutlaka düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Peki[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] egzersiz yapmanın neden gerekli olduğunu ve nasıl yapılacağını biliyor musunuz?
Düzenli Egzersizin Faydaları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Egzersizin vücuda yararları:
Eklem ve kasları kuvvetlendirir
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyon hastalıklarını önler.
Hormon salgılarını arttırarak yaşlanmayı yavaşlatır.
Kan ve dolaşım sistemini güçlendirir.
Kolesterolü düşürür
Düşük tansiyonu stabilize eder[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek tansiyonu düşürür.
Meditasyon etkisi yapar[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] stresi azaltır.
Kanser riskini düşürür.
Kemikleri güçlendirir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kilo alımını engeller.
Doku kalitesini arttırır. Vücut şekillenir[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] gevşeme ve sarkma azalır.
Günlük yaşamınızda egzersize ne kadar erken yaşta başlarsanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] o derece faydasını görürsünüz. Hiçbir yaş geç değildir. Şimdiye kadar yapmadıysanız[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Hemen başlayın.
Yaptığınız aktiviteye uygun kıyafet ve ayakkabı giyin. Tişört ve eşofmanlarınız kesinlikle naylon[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] terilen gibi sentetik maddelerden olmasın. Vücudumuza temas eden giyecekler[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ter emen ve hava geçiren pamuklu[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] keten[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yünlü gibi maddelerden üretilmiş olsun. Ter atmak için vücudunuza naylon gibi sentetik maddeler sarmak ve sauna eşofmanı giymek sağlık için çok zararlıdır.
Gün aşırı 30-60 dakika açık havada yürüyüş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bisiklet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzme gibi devamlılığı olan egzersizler yapın. Böyle bir şansınız yoksa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kapalı alanda yürüyüş bandı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bisiklet[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzme de yapabilirsiniz. Yavaş başlayıp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] tempoyu artırmak en doğrusudur. Eğer imkanınız varsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yürüyüş alanı olarak kendinize orman içi gibi doğal toprak yolları seçin. Beton esnek olmadığından eklemlere zarar verebilir.
Kilonuz fazla[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yaşınız da ortanın üstündeyse[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] egzersize yavaş ve hafif başlamalısınız. Fazla ağırlık eklemlere çok zarar verir. Spor esnasında sakatlanmalara sebep olur. Yürüyüş[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüzme gibi sporlara hafiften başlayarak[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] giderek arttırmakta fayda vardır. Eğer romatizma[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] artroz[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] bel fıtığı[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] kalp[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] şeker[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] böbrek[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] yüksek tansiyon gibi hastalıklarınız varsa[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] mutlaka doktora danışmalısınız. Ateşli hastalıklarda[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] soğuk algınlığında günlük aktiviteye ara vermekte fayda vardır.


Saat: 00:44

Telif Hakları vBulletin® v3.8.9 Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2